1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Hrskavi prženi plavi patlidžan...

Hrskavi prženi plavi patlidžan sa umakom od fete i meda

04. mart 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Vrlo dobro znamo da se sve može pržiti, ali patlidžan se često nezasluženo zaboravlja. Zaista bi bilo šteta propustiti ovaj specijalitet!

Ako vam je dosadio prženi sir, pržene pečurke i pržena pileća prsa, probajte ovaj nebeski, uzbudljivi prženi plavi patlidžan!

Uzbudljiva, blago mesnata tekstura patlidžana čini ovo povrće savršeno pogodnim za prženje nakon što je temeljno premazano – pa ako možete, obavezno koristite grube hlebne mrvice za dodatnu hrskavost. Kraljevski sos podiže jelo na novi nivo: slanost fete i slatkoća meda čine uzbudljivu kombinaciju i odlično će se slagati sa zemljanim, orašastim ukusom patlidžana .

Prženi plavi patlidžan

Sastojci:

1 veliki patlidžan
1 šolja finog brašna
3 jaja
3 šolje krupnijih hlebnih mrvica (prezle)
so i biber
biljno ulje za prženje
1/3 šolje guste pavlake
2 kašičice meda
200 g fete na sobnoj temperaturi

Priprema:

  1. Patlidžan narežite okrugle kriške debljine prsta, posolite i pobiberite sa obe strane!
  2. Panirajte po tradicionalnoj metodi (brašno, jaja, pa prezle).
  3. Na vrelom ulju propržite kriške dok ne postanu hrskave.
  4. U međuvremenu umutite gustu pavlaku sa fetom dok ne postane penasto, pa dodajte dve kašičice meda.
  5. Začinite solju i biberom po ukusu.
  6. Pohovane komade patlidžana poslužite sa fetom od meda.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: enzodebernardo/iStoc/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate