Ručak na brzinu: Hrskave pljeskavice od bundeve
Neće vam biti potrebno više od 20ak minuta, a tako su ukusne!
04. mart 2023.
| Aleksandra DudvarskiAko vam je dosadio prženi sir, pržene pečurke i pržena pileća prsa, probajte ovaj nebeski, uzbudljivi prženi plavi patlidžan!
Uzbudljiva, blago mesnata tekstura patlidžana čini ovo povrće savršeno pogodnim za prženje nakon što je temeljno premazano – pa ako možete, obavezno koristite grube hlebne mrvice za dodatnu hrskavost. Kraljevski sos podiže jelo na novi nivo: slanost fete i slatkoća meda čine uzbudljivu kombinaciju i odlično će se slagati sa zemljanim, orašastim ukusom patlidžana .
Sastojci:
1 veliki patlidžan
1 šolja finog brašna
3 jaja
3 šolje krupnijih hlebnih mrvica (prezle)
so i biber
biljno ulje za prženje
1/3 šolje guste pavlake
2 kašičice meda
200 g fete na sobnoj temperaturi
Priprema:
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: enzodebernardo/iStoc/Getty Images Plus via Getty Images
Neće vam biti potrebno više od 20ak minuta, a tako su ukusne!
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...