Hleb od banane: Najjeftiniji i najukusniji recept!
Hleb od banane nije samo jeftina poslastica, jer nam je potrebno samo nekoliko sastojaka, već je i izuzetno ukusan. Štaviše, pravljenje je prava dečja igra.
19. april 2023.
| Hana DunđerovIstina je: tradicionalni francuski krompir podrazumeva krompir, pavlaku, kobasicu i jaja, ali – da li ste ikada čulo da je malo ovčetine ili kuvane šunke pokvarilo ukus nekom jelu? Nismo ni mi!
Zato, hajde da iskoristimo ostatke od Uskrsa i da napravimo novu varijantu francuskog krompira.
Sastojci:
1 kg krompira
10 kuvanih jaja
preostala šunka
1 mala kisela pavlaka
2 friška jajeta
začini
Recept: Krompir operite, pa ga skuvajte u loncu za kuvanje u dovoljno slanoj vodi. Važno je da ih ne prekuvate, da se ne bi raspadali tokom kasnije obrade. Kada se skuvaju, prospite vodu i ostavite krtole da se hlade. Kada se ohladi isećićete ih na ploške.
Desetak kuvanih jaja oljuštite i isecite na kolutove. Zatim narendajte sir, a šunku ili ovčetinu (zavisi šta vam je preostalo od uskrsa) iseckajte na sitne kocke.
Uzmite vatrostalnu činiju i premažite je margarinom. Na dno položite polovinu skuvanog krompira. Potom možete na vrh staviti sloj šunke, pa jaja, pa drugu polovinu krompira. Posolite i pobiberite, pa poprskajte sa malo maslinovog ulja.
Prelijte složenac mešavinom umućene kisele pavlake i friškog jajeta, pa je pospite rendanim sirom.
Složenac od uskršnjih ostataka stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 30 – 40 minuta. Ako je sir na vrhu zlatno braon, spremni smo za probu.
Pre serviranja pospite dodatno sitno seckanom ljutikom i poslužite sa dodatnom pavlakom.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Esin Deniz/GettyImagesPlus
Hleb od banane nije samo jeftina poslastica, jer nam je potrebno samo nekoliko sastojaka, već je i izuzetno ukusan. Štaviše, pravljenje je prava dečja igra.
Uživaćete u ovim zdravim zalogajima....
Tope se u ustima...
A priprema ne može biti lakša...
Jednostavna priprema, a neodoljiv ukus..