
Sočna piletina za 20 minuta: To morate probati
Ako želite da spremite nešto brzo, ali preukusno, ovaj recept je kao stvoren za vas
06. август 2023.
| Aleksandra DudvarskiIzuzetno uobičajeno i popularno jelo je giros tanjir. Pečeno meso i salata sa mirisom svežeg mediteranskog bilja, osvežavajući feta dip od limunove kore, hrskavi prženi krompir i mekana domaća pita jednostavno su briljantni zajedno.
500 g pilećih prsa (file), 10 g crvenog luka (prah), 4 čena belog luka, 1 kašičica majčine dušice, 0,5 kašičice ljute paprike (po želji), 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok od 1 limuna, so, biber, 0,5 kašičice mlevenpg kumina
Sastojci za grčku salatu
1 krastavac, 100 g crnih maslina, 30 dkg čeri paradajza, 1 crveni luk, so, biber, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka, bosiljak po ukusu
Sastojci za feta umak
100 g feta sira, 300 g grčkog jogurta, limunova kora od 1 limuna, pola veze kopra, so, biber
Sastojci za domaću pitu
300 g finog brašna, 150 g vode, 1 kašika grčkog jogurta, 1 kašika maslinovog ulja, 7 g soli, 1 majčina dušica po ukusu, 4 g kvasca, 25 g putera, 5 listova bosiljka
Prilikom serviranja isecite ih na pola ili na četvrtine, pa premažite rastopljenim puterom i pospite seckanim bosiljkom ili peršunom.
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Dar1930/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Ako želite da spremite nešto brzo, ali preukusno, ovaj recept je kao stvoren za vas
Svet vina prepun je tajni