Neodoljiva praznična poslastica za vašu trpezu: Evropski dragulj Kuglof
Ukusna poslastica za prazničnu trpezu sa kojom ne možete da pogrešite
12. januar 2024.
| Milena JeremićKorejsko jelo bibimbap je, prema guglovoj listi najtraženijih namirnica, najpopularnije jelo u 2023. godini.
Ovaj fenomenalni obrok sastoji se od pirinča, povrća, mesa, jaja i ljute čili paste.
Postoji više recepata za pripremu ovog ukusnog jela, međutim, uobičajni sastojci za bibimbip uključuju šargarepu, krastavac, spanać, klice pasulja i pečurke.
Meso koje se najčešće koristi je piletina ili mlevena junetina, a oni koji izbegavaju meso biraju tofu kao glavni izvor proteina.
Bibimbap često služi kao „čistač” frižidera, odnosno idealno jelo kada treba da potrošite višak povrća, pa slobodno koristite sastojke po svojoj inspiraciji.
Sastojci za bibimbap
100 g mlevene govedine
1 kašika soja sosa
1 kašika susamovog ulja
1 kašika smeđeg šećera
1/4 kašičice seckanog belog luka
Sastojci za sos
2 kašike gochujanga (korejskog čili sosa)
1 kašika susamovog ulja
1 kašika šećera
1 kašika vode
1 kašika prženog susama
1 kašika sirćeta
1 kašika mlevenog belog luka
I još…
100 g šitake pečuraka
120 g šargarepe
300 g mladog spanaća
150 g klica mung pasulja
3 kašike kuvanog pirinča
3 jaja
Pomešajte mlevenu govedinu sa sastojcima za meso i ostavite da se marinira pola sata. Nakon toga pržite ga u tiganju na malo ulja – 3 do 5 minuta na jakoj vatri.
Izvadite meso na tanjir, dodajte malo ulja i soli i pržite šargarepu isečenu na štapiće 2 do 3 minuta. Izvadite na tanjir.
Dodajte očišćene šitake isečene na trake, pa pržite 2 do 3 minuta. Izvadite ih, sipajte malo ulja u tiganj, dodajte spanać, posolite i kratko propržite. Kratko propržite i klice pasulja.
Pomešajte sastojke za sos. Pržite jaja na oko. Pirinač rasporedite u tri činije i dodajte meso, povrće, so i jaje.
Milena Jeremić, talentovana novinarka redakcije „Marie Claire“, zadužena je za neke od najčitanijih rubrika magazina, uključujući „Horoskop“, „Putovanja“ i „Beauty“. Od kada se pridružila kompaniji 2020. godine, Milena je u saradnji sa svojim timom postigla zapažene rezultate, unoseći svežinu i dinamičnost u sadržaj koji privlači široku čitateljsku publiku. Njena karijera u novinarstvu započela je 2015. godine, od kada kontinuirano razvija svoje veštine pisanja i duboko razumevanje tematike kojom se bavi. Milenina strast prema istraživanju novih trendova u lepoti, intrigantnih destinacija za putovanja i zanimljivih horoskopskih priča, čini njene tekstove ne samo informativnim već i inspirativnim za čitaoce.
Izvor slike: j mad / pexels
Ukusna poslastica za prazničnu trpezu sa kojom ne možete da pogrešite
Uživaćete u ovim zdravim zalogajima....
Tope se u ustima...
A priprema ne može biti lakša...
Jednostavna priprema, a neodoljiv ukus..