1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Još jedan nastavak „Igre...

Još jedan nastavak „Igre gladi“ se piše: Evo šta očekuje fanove

11. јун 2024.

| Snežana Vranić
Svi sa nestrpljenjem očekujemo uzbudljivu priču...

Ukoliko ste ljubitelji knjige i franšize „Hunger Games“ ili „Igre gladi“ onda imamo radosne vesti za vas. Zvanično je da je nastavak Igre gladi u nastajanju!

Na zvaničnom Instagram profilu franšize objavljeno je da autorka serija Suzan Kolins (Suzanne Collins) piše novi nastavak koji nosi naziv „Izlazak sunca na žetvi“. Peti deo u seriji će biti objavljen 18. marta 2025. sa filmom koji će biti objasvljen 2026. godine.

Nastavak Igre gladi nas vraća 24 godine unazad

Poznata franšiza koju je predvodila Jennifer Lawrence (Dženifer Lorens) u prva tri dela stekla je ogromnu popularnost. Prethodne godine se u bioskopima našao nastavak „Balada o pticama pevačicama i zmijama“ sa Tomom Blajtom (Tom Blyth) i Rejčel Zegler (Rachel Zegler) u glavnim ulogama.

Zvanično obaveštenje na Instagramu glasi: „‘Izlazak sunca na žetvi’ će ponovo posetiti svet Panema dvadesete četiri godine pre događaja ‘Igre gladi’, počevši od jutra kada su započete pedesete Igra gladi takođe poznate kao Druga četvrtina.“

Šta nam nastavak Igre gladi donosi?

Jedan od najiščekivanijih izdavačkih događaja gofine, Scholastic će objaviti istovremeno u štampanom, digitalnom i audio formatu u SAD, Kanadi, Britaniji i Irskoj, Australiji i Novom Zelandu 18. marta 2025 . godine.

Teorije fanova glase da ćemo ovog puta saznati priču Hejmiča Abernatija, stratega kog je tumači Vudi Harelson (Woody Harrelson) u prvim delovima. Njegov lik, s pravom izmučen svojim prošlim iskustvima u areni, deluje kao mentor Katnis koju je igrala pomenuta Dženifer Lorens. Fanovi su uzbuđeni zbog drugog „prednastavka“ koji će se dokusirati na uznemirujuću prošlost ovog lika koji ga je doveo do stanja u kom ga pamtimo u prvim delovima.

Prema AP News, Suzan Kolins je izjavila: „Sa ‘Izlaskom sunca na žetvi’ bila sam inspirisana idejom Dejvida Hjuma o implicitnom potčinjavanju i, po njegovim rečima, ‘lakoćom sa kojom mnogi upravljaju nekolicinom, “, rekla je autorka. „Priča je takođe omogućila dublje zalaženje u upotrebu propagande i moć onih koji kontrolišu. Pitanje ‘Pravo ili nestvarno?’ čini mi se sve važnijim svakim danom.”

Ko bi mogao da dobije glavnu ulogu?

Studio tek treba da objavi detalje o kastingu, ali će možda relativno nepoznata novajlija ući u centar pažnje i steći obožavaoce kultnog filma. Međutim, to bi mogle biti i popularne muške zvezde koje su trenutno u centru pažnje kao što su Ostin Batler (Austin Butler), Haris Dikinson (Harris Dickinson), Nikolas Galicin (Nicholas Halitzine), Džejkob Elordi (Jakob Elordi) i Lukas Gejdž (Lucas Gage). Nastavak Igre gladi će se u Severnoj Americi naći u bioskopima 20. novembra 2026. godine.

Izvor slike: Vivien Killilea / Stringer / GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate