1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Gde odsedaju poznate zvezde...

Gde odsedaju poznate zvezde tokom Kanskog festivala 2024. godine?

22. мај 2024.

| Snežana Vranić
Luksuzni hoteli sa 5 zvezdica od kojih staje dah...

Jedan od najprestižnijih filmskih festivala je u toku. To naravno prati i veoma uzbudljiva atmosfera u gradu, a kada su u pitanju hoteli za Kanski filmski festival 2024. godine, evo kakve smeštaje biraju poznati.

Kanski festival je jedan od najprestižnijih festivala i svi reflektori su upereni u zvezde koje dolaze kako bi predstavili svoje filmove. Najpoznatiji kanski hoteli su svakako primeri najeksluzivnijeg smeštaja, pa nije ni čudo što i najpoznatije zvezde biraju da odsednu njima. I ne samo to, većina njih ima svoju sobu i svoje navike.

Poznati hoteli za Kanski filmski festival 2024.

Martinez

Ovaj luksuzni hotel je jedan od favorita kada su u pitanju poznate ličnosti u koji se oni redovno vraćaju. Šezdesetih godina prošlog veka tu su najčešće boravila velika imena italijanske kinematografije kao što su Sofi Loren, Marčelo Mastrojani i Đina Lolobriđida.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hôtel Martinez (@martinezhotel)


Danas ovde odsedaju holivudske zvezde poput Nikol Kidman, Džesika Čestejn, El Fening, Eva Longorija, ali i reditelji Kventin Tarantino, Dejvid Linč i Frensis Ford Kopola. VIP osobe prosto obožavaju plažu hotela, a i ovog puta je inauguralna večera festivala održana u gurmanskom restoranu hotela La Palme D’or u novom ambijentu.

Hoteli za kanski filmski festival 2024: Carlton

Ovaj hotel je među omiljenim kanskim mestima za odsedanje poznatih ličnosti. Naravno, razlog za to je dobar: po tradiciji, ovde odseda predsednik žirija festivala. Ove godine ta uloga će pripasti Greti Gervig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlton Cannes (@carltoncannes)


Pre nekoliko godina je tamo Spajk Li rado sedeo u starom predvorju koji je rado crpeo inspiraciju iz dolazaka i odlazaka u predvorju i mikrokosmossa za sebe tokom jedanaest dana festivala. Međutim, danas ovde rado odsedaju Bred Pit, Bil Marej, Selena Gomez, Tilda Svinton i drugi…

Majestic Barrière

Ovaj hotel sa 5 zvezdica ima veliku prednost: on je najbliži glavnim događajima na festivalu. Tu rado odsedaju fransuske zvezde kao što je Natali Baje, Katarin Denev i Marion Kotijar.


U ovom hotelu je pre nekoliko godina proslavljenja 25. godišnjica filma „Grad straha“. Pored toga u jednom od apartmana, Žan Dižardin i ekipa filma „Umetnik“ proslavili su njegovu nagradu za najboljeg glumca 2011. Hotel je poznati i po želji Pedra Almodovara da ima pet jastuka od guščjeg puha ili omiljenih karamela Vima Vendersa.

Hoteli za kanski filmski festival 2024: Eden Rock

Ovo je takođe jedan od omiljenijih hotela jer je savršen smeštaj za one koji žele da ostanu diskretni. Među poznatim gostima, ovaj hotel sa 5 zvezdica je ugostio Adrijena Brodija, Antonija Banderasa, Klinta Istvuda, Emu Tompson, Šarliz Teron i Lupitu Njongo između ostalih…Tokom poslednjih godina videli smo Kendal Džener da uživa u bazenu pored mora, a takođe je i Emili Ratajkovski podelila fotografije svog boravka.

JW Marriott

Staklena fasada ovog hotela je svakako nešto što opčinjava i što je van konkurencije. Međutim, ovaj hotel je takođe jedan od onih koji su zvezde odabrale jer se nalazi direktno na Kroazeti. U njemu su odseddali Met Dejmon, Vanesa Paradis, Kamil Kotin i Endi Makdauel.

Izvor slike: Kristy Sparow / Stringer/GettyImagesEntertainment, Neilson Barnard / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate