1. Home
  2. /
  3. Horoskop
  4. /
  5. Kako se ponašaju pripadnici...

Kako se ponašaju pripadnici Zodijaka u starosti

21. август 2023.

| Dijana Škorić
Mnogi postanu nepodnošljivi autoriteti, a drugi se posvete hobiju. Saznajte kako se ponašaju pripadnici Zodijaka u starosti

Mnogi postanu nepodnošljivi autoriteti, a drugi se posvete hobiju. Saznajte kako se ponašaju pripadnici Zodijaka u starosti

Starost može biti najsrećniji period u životu, sve zavisi od same osobe. Za neke starost dolazi u pedesetoj, a neki i sa 80 mogu mlade staviti za pojas. Astrolozi smatraju da to direktno zavisi od toga koji ste znak po horoskopu.

Kako se ponašaju pripadnici Zodijaka u starosti

 

Možda vam ovo da odgovor na pitanje kako se slažete s roditeljima ili starijim članovima familije. Osim toga, otkrijte i kako ćete se vi ponašati u tom životnom dobu.

Pripadnici Zodijaka u starosti se ponašaju na ovaj način:

Ovan

Ovaj znak ima sve šanse da ostane bodar i veseo do duboke starosti, ali pod jednim uslovom. Ovan mora raditi do same smrti! Dok su god Ovnovi zauzeti poslom – prodaju na pijaci, vode knjigovodstvo, pišu blagajničke izveštaje ili voze autobus – starost ne žuri da ih nađe. Čim počnu pobolevati i sednu u kući – kopaj raku.

Bik

Neprijatelj broj jedan Biku je njihov dobar apetit. S vremenom oni često nakupe višak kilograma, a to ne doprinosi zdravlju. Takođe, s godinama tvrdoglavi Bikovi postaju još tvrdoglaviji. Mnogi se pretvaraju u autoritarne starce s kojima je teško živeti. Zato je prema Bikovima priroda bila darežljiva i oni, bez obzira na bolesti, žive dugo.


Blizanci

Evo koga starost neće naći u kući! Do najdublje starosti Blizanci će sebi postavljati visoke ciljeve i energično ih dosezati! Ali, ako predstavnike ovog znaka stignu bolesti, postaće veoma oprezni. Kako god, bez hobija neće ostati.

Rak

Postoje dve krajnosti: jedni starosti prilaze sa solidnim računom u banci, a drugi – praznih džepova. I jedni i drugi, po pravilu, u mladosti su se dobro zabavljali i to im se ponekad može odraziti na zdravlje u starosti. Zato ovi prvi imaju kapital koji mogu ulagati u doktore i lečilišta, a drugima se loše piše. Međutim, Rakovima niko ne može oduzeti njihov optimizam i želju za životom. Njihova porodica – to je njihova snaga. Što je više dece i unuka oko njih, to su oni srećniji (i zdraviji).

Lav

Popustljiv je i umeren po svojoj prirodi, a s godinama to će još više dolaziti do izražaja. Pod starost oni su već spokojni, samouvereni i važni ljudi. Lavovi često pametuju, a u starosti se neretko pretvaraju u gunđala i svađalice. Moraju se kontrolisati.

Devica

Obožavaju da budu u odličnoj formi i zato starost dočekuju kao zategnuti džentlmeni, čak pomalo strogi. Sve više se oduševljavaju sirovom hranom, vegetarijanstvom, zdravim načinom života. A njihova želja da svima oko sebe drže predavanja – što su stariji sve je jača.

Vaga

Čak i u 80. godini, Vage će ubeđivati okolinu da nemaju još ni četrdeset. Za njih je znak starenja – smanjenje spoljašnje privlačnosti i zato oni nastoje da što duže ostanu „mladi“. Ako kreme, maske, kupke ne daju željene efekte, Vage će bez mnogo razmišljanja leći pod nož plastičnog hirurga.

Škorpija

Škorpije često postaju mračni starci kojima je svet obojen u crno. One plaše rodbinu i poznanike maglovitim ali strašnim predviđanjima, u svemu vide samo negativno i ne umeju da se raduju životu. Ulažu sredstva u svoj spoljašnji izgled i u zdravlje, trošeći na to skoro sve svoje vreme.

Strelac

Strelci svesno ne žele da razmišljaju o starosti koja se primiče ili je već stigla. Od nje se kriju mladalačkom odećom i druženjem sa osobama koje su mnogo mlađe od njih. Strelci koji su vodili amoralan život pretvaraju se u smešne starce koji se podmlađuju, s tragovima poroka na licu.

Jarac

Pripadnici ovog znaka dočekuju starost, ako ne baš s radošću, onda, u krajnjoj meri bez posebne sekiracije zbog toga. U tom periodu oni nadoknađuju ono što su propustili ranije: stiču nove hobije, odlaze na zabave, sklapaju nova prijateljstva i čak započinju romantične veze. Za njih „zalazak“ postaje svojevrsna „zora“.

Vodolija

Što je stariji predstavnik ovog znaka, to je željniji života – što mu pomaže da do poslednjeg trenutka ostane u formi. Osim toga, ako se u mladosti trude da sačuvaju svoj renome i brinu se kako će okolina reagovati na njihove postupke, u starosti Vodolijama „popuštaju kočnice“, što im po pravilu donosi korist.

Ribe

Ribe stare lepo, čak i kad se u mladosti nisu isticale privlačnošću. I ne radi se tu o spoljašnjem izgledu, jednostavno, s godinama se kod predstavnika ovog znaka pojavljuje svojevrsna unutrašnja svetlost koja ih čini još privlačnijim. Osim toga, oni nastoje da ne dosađuju okolini i nije im cilj da im sednu na grbaču. Dok god u njima ima snage, Ribe će sve raditi samostalno, ne tražeći pomoć, ali pod uslovom da pre toga nisu sebe razorili.

Izvor slike: jacoblund / gettyimages.com