1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najjeftinije sredstvo protiv bora...

Najjeftinije sredstvo protiv bora je u vašoj kuhinji – otkrijte kreme sa kurkumom

04. мај 2023.

| Hana Dunđerov
Kurkuma ima niz prednosti u nezi kože. I samo jednu manu

Napravite tretman lica koji smanjuje bore koristeći jedan jednostavan i jeftin sastojak iz vaše kuhinje. Rezultat impresionira čak i profesionalce.

Industrija lepote je preplavljena tretmanima i proizvodima koji tvrde da mogu da vrate vreme unazad i izbrišu znake starenja. Međutim, skupe salonske metode ili ekskluzivni proizvodi nisu jedini efikasni. Kozmetolog Lorena Oberg otkrila je tajnu tretmana lepote koji može da se uradi sa začinima koji se nalaze u gotvo svakoj kuhinji na planeti.

Kurkuma za sjajnu kožu

Lorena tvrdi da je jedan od najmoćnijih dokazanih sastojaka protiv starenja –  kurkuma. Sve zahvaljujući svom bioaktivnom jedinjenju jarke boje, koje ima antiinflamatorna, antioksidativna i antikancerogena svojstva. Kurkuma je neverovatan začin koji se može naneti na lice kako bi se sprečili problemi sa pigmentacijom, promena boje, akne, staračke pege i bledi ton kože. Delujući trenutno, kurkuma nanesena lokalno na kožu daje sjaj i ostavlja kožu mekom i glatkom na dodir.

Kurkuma kao sredstvo protiv bora

U pogledu svojstava protiv starenja, veruje se da žuti koren pomaže u smanjenju pojave bora, održava elastičnost kože i poboljšava njen izgled. Kurkuma deluje i na znake umora oko očiju: osvetljava područje ispod očiju i može smanjiti natečenost u ovoj oblasti. Međutim, ne smete preterivati kada je nežna koža oko očiju u pitanju. Iako nije bilo poznatih neželjenih efekata upotrebe kurkume na licu, može ostaviti blagi žućkasti talog i ljudi sa osetljivom kožom prvo bi trebalo da urade mali test kože.

Za najbolje rezultate, kurkuma bi trebalo da se koristi u maski za lice. Dovoljno je da dva prstohvata kurkume pomešate sa gelom aloa vere i dobićete domaću masku za lice sa kurkumom.  Maska bi trebalo da stoji 20 minuta, a potom da se ispere vodom.

Nedostaci kurkume koja se koristi kao sredstvo protiv bora

Kozmetolozi upozoravaju da kurkuma ima jak pigment i da, ukoliko je stavite više ili je ne razmutite dobro, rizikujete da vam koža dobije žutu boju. Stoga, smatraju, sigurnija je i bolja opcija neka od maski za lice koje se nalaze u prodaji na tržištu. Među njima je čuvena indijska zlatna maska, maske za kurkumom i medom koje ujedno hrane kožu, one sa kurkumom i šafranom koje imaju antiage efekat, pa čak i one penušave kojima je prva namena čišćenje lica.

Što se tiče učestalosti nanošenja maske za lice od kurkume, stručnjaci preporučuju da to radite dva do tri puta nedeljno.

Izvor vesti: marieclaire.ru

Nastavite da čitate