1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Šiške koje podmlađuju bolje...

Šiške koje podmlađuju bolje nego antiage krema

27. март 2023.

| Hana Dunđerov
One defitivno mogu da vam

Sve smo mi svesne snage koju promena frizure ima na naš izgled, a posebno njenog antiage efekta. Šiške imaju još jaču moć: one potpuno menjaju naš izraz lica, ističu nam određene crte i ako ih mudro izaberemo – podmlađuju nas.

Ono što je izvesno jeste da su šiške postale trend u 2023. godini. Šiške sa strane, šiške na čelu, guste, stepenaste, proređene, ultrakratke… Sve su dobrodošle. Ali, samo neke od njih imaju antiage efekat.

Šiške i seda kosa: idu li zajedno?

Kada su hair trendovi i podmlađivanje tema, jedno od prvih pitanja jeste da li se šiške mogu kombinovati sa sedom kosom. I kakav će to upšte efekat dati: da li ćemo izgledati starije ili trendi?

Stilisti tvrde da dileme nema: šiške mogu samo da podmlade. U čemu je njihov trik? To što zadržavaju pogled na licu ili, još preciznije, na vašim očima. Zahvaljujući šiškama, posmatrač neće prvo videti vaše sede, nego će se koncentrisati na vaše crte lica.

Uz to, šiške imaju još jednu čarobnu moć – one čine da koren kose padne u drugi plan, jednostavno zaklanjaju vidik. A kada je koren prikriven, sede više ne izgledaju tako drastično, čak ni kada imate crnu kosu.

O čemu treba da razmislite pre nego odsečete šiške?

Trebalo bi da povedete računa o teksturi svoje kose, obliku svoga lica i nekim ključnim tačkama koje želite da istaknete. Uz to, važno je da povedete računa o jednoj sitnici koju možda i ne povezujete sa izborom frizure: vašim životnim navikama. Koliko imate vremena da posvetite stilizovanju šišaka? Da li vaša frizura mora da bude jednostavna ili ne? Koliko se vešti sa stilizovanjem kose? Sve ovo uzmite u obzir i konsultujte se sa vašim stilistom.

Šta sa šiškama ako imate kovrdžavu kosu?

Kada je u pitanju skraćivanje šišaka, kovrdžave žene moraju da budu posebno oprezne. Šiške ne bi smele da se seku ravno, nego bi frizer trebalo da osmisli liniju koja počinje na luku jedne obrve i završava se na luku druge obrve i koja se blago izdiže u sredini. Tako ćete izbeći da vaše šiške izigledaju nejednako i neuredno, kada se kosa posle šišanja ponovo ukovrdža.

Šiške koje podmlađuju bolje od antiage kreme

Polumesečaste šiške

Ove šiške na čelu nisu ravno sečenje, njihova ključna nijansa je to što su malo kraće u centralnom delu. Odlično stoje ženama sa dugim licima. One naglašavaju jagodice i imaju lifting efekat.

Zavesa šiške

Njihov rez je sličan polumesečastim šiškama, kraći na sredini čela, duži sa strane, ali se one otvaraju na sredini, baš poput zavesa. Veoma laska okruglim i četvrtastim licima i umekšava crte lica. Najbolje kod njih je što se lako održavaju.

Šiške sa strane

One pružaju pokretljivost i dinamiku. Ako ih isečemo tik iznad jagodica, one će podići celo lice.  Dobro izgleda na ovalnom, trouglastom ili srcolikom licu. Veoma su svestrane i umekšavaju crte lica.

Izvor vesti: marieclaire.rs

Izvor slike: Image Source/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate