1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Frizure 2023. imaju pravilo...

Frizure 2023. imaju pravilo „5.5cm“ – šta to znači? (5 frizura za dugu i kratku kosu)

20. јануар 2023.

| Miljana Momirović
Kako da se odlučite - duga ili kratka kosa?

Kako da znate da li vašim crtama lica više odgovara duga ili kratka kosa? Frizure 2023. imaju pravilo 5.5cm koje pomaže da to jednostavno otkrijete.

Šta je „pravilo 5.5cm“?

Lični ukusi su jedan od prvih elemenata koje svaka žena uzima u obzir kada menja svoju frizru. Međutim, morate da se zapitate i da li frizura koju želite zaista odgovara vašem obliku i crtama lica. Prvi korak koji treba rešiti je, bez sumnje, pitanje dužine – da li je bolja frizura sa dugom ili kratkom kosom?

Da biste to odlučili, u pomoć dolazi takozvano „pravilo od 5,5 cm“. Njega su formulisali poznati engleski frizer John Frieda i njegovo osoblje profesionalaca. To je jednostavna metoda koju možete koristiti čak i kada eksperimentišete kod kuće.

Prvo treba da stanete ispred ogledala, ispravite leđa i gledajte pravo. Nakon toga, olovku stavite horizontalno ispod brade, a lenjir vertikalno uz uši, kako biste formirali pravi ugao. Ostalo je još samo da se izmeri razdaljina između dve tačke. Ako prelazi 5.5 cm, poželjne su frizure sa dugom kosom, dok je u suprotnom kratka kosa idealno rešenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIR (@brianacisneros)

Frizure 2023. za kratku kosu

Već neko vreme mnoge žene biraju radije kratke frizure zbog toga što su praktičnije. Ali bez obzira na to, mogu izgledati vrlo elegantno i jedinstveno. Kratke frizure 2023. će posebno biti popularne tokom leta. „Pixie“ frizura će se i dalje nositi jer ne zahteva mnogo vremena za stilizovanje.

Među kratkim frizurama iz osamdesetih, frizura „mullet“ je ponovo u trendu zbog svog smelog i drskog izgleda. Najčešće se nosi uz plavu kosu srednje dužine.

Čak ni u 2023. godni, čuveni „bob“ ne izlazi iz mode i ostaje idealna ženska frizura za devojčice ali i za starije dame. Veoma je popularna zbog toga što može da učini da izgledate mlađe.

Frizure 2023. za dugu kosu

Ako se odlučite da se držite pravila „5.5cm“, i razdaljina između uha i brade prelazi 5.5cm, duga kosa bi bila najbolje rešenje za vaše crte lica.

Frizure 2023. godine za dugu kosu su u znaku stepenastih pramenova i što vešeg volumena kose. Stepenasti pramenovi će naglasiti vaše crte lica zahvaljujući različitim dužinama. S druge strane, volumen kose iz 70-ih je ponovo u trendu, posebno ako uključite i talase.

Još jedan primer ženske frizure 2023. je „butterfly cut“ koji je već u rendu. Kosa je ispred kraća, a nazad duža sa šiškama sa strane zbog čega cela frizura dobija novu dimenziju. Takođe izgleda još bolje sa talasima.

Izvor vesti: marieclaire.it

Izvor slike: LUNAMARINA/GettyImagesPlus