1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Trik za talasastu kosu...

Trik za talasastu kosu bez korišćenja toplote i posebnih alatki

30. јул 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Sjajan način da napravite talase u kosi kod kuće!

Nije bitno da li smo iz tima ravna kosa ili iz kovrdžavog tima: između vrućine i vlažnosti tokom leta, najbolja opcija je uvek ovo drugo ili, negde u srednjoj verziji- tim talasasta kosa. Mnogo je praktičnije jer zahteva manje održavanja (svako ko pegla kosu leti razume koliko je teško da je naterate da ostane na mestu ceo dan) i čak bismo se usudili da kažemo da je udobnije.

I zašto ne priznati: leti želite da nosite talase za surfere . Veoma je privlačno, imamo kratku kosu, midi ili XXL kosu . Da bi ih postigli, postoje oni koji pribegavaju klasičnim toplotnim alatima (ovde imate uputstvo za pravljenje talasa  peglom) ili čak sprejom za morsku vodu, ali postoje lakši načini da se to uradi.

Trik za talasastu kosu

Danas na TikTok- u , nepresušnom izvoru saveta za lepotu i inspiracije kada je u pitanju stajling i doterivanje za leto, pronašli smo način da lako kreiramo talase za surfovanje sa samo dve gumice za kosu .

 

I što je najvažnije: nema toplote. Pošto je naša kosa već dovoljno izložena štetnim agensima tokom leta, kao što su hlor, so ili samo izlaganje suncu (koje čak može izazvati opekotine na koži glave ), da pribegnemo pegli ili kleštima, zar ne?

U pitanju je trik inspirisan tipičnom stvari za koju smo oduvek čuli da se dugo plete pletenice, bilo danju ili za spavanje, a zatim ih skidamo. Ali sa drugačijim detaljem: pletenice pravimo sa umotanim pramenovima.

Na taj način postižemo da kosa bude ravnomernije talasasta , sa svetlijom i „surferskom“ završnom obradom, a ne kovrdžavom kao što je ona koju ostavljaju pletenice. To je takođe trik koji možemo prilagoditi svim vrstama dužine kose, od najduže do srednje dužine.

@.cinnablonde #blonde #hair #hairtok #cinnablonde ♬ original sound – umwoo

Izvor vesti: www.marie-claire.es

Izvor slike: Jun/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate