1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Trendi frizure za proleće-leto...

Trendi frizure za proleće-leto 2023: Top tehnike šišanja i bojenja kose!

03. април 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Frizer iz studija Fabien Giambona dešifruje za nas trendove  frizura i boja za sezonu proleće/leto 2023. i daje nam smernice da ih iskopiramo.

Pregledali smo sve trendove frizure, šišanja i boja koji će napraviti proleće i leto 2023. Dešifrovanje sa Fabienom Giambonom (Fabijenom Đambonom), frizerom u studiju i frizerom L’Oreal Professionnel.

Jeff Spicer / Stringer via Getty Entertainment; Pascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment; 

Trend frizure za proleće-leto 2023.

Supermodel feniranje

„U pitanju je hair stil supermodela iz 1990-ih, a la Cindy Crawford (Sindi Kraford)“, opisuje Fabien. „Kombinuje natapirani koren kose, najčešće sa dobro obeleženim razdelom sa strane, i raskošne talase. U modernijoj verziji koren je malo manje podignut, ali zadržavamo lepe, veoma glamurozne talase na dužinama.“

Ova frizura najbolje izgleda na stepenastoj kosi, a postiže se velikim viklerima ili okruglom četkom srednje veličine. Nakon što se kosa oblikuje, pročešljajte je prstima.

Dodatni trik: da biste „naduvali“ koren, ništa nije bolje od nanošenja pene ili spreja za volumen, a zatim osušite kosu nagnute glave naopačke da biste ih olabavili i dodali teksturu.

Trend frizure proleće-leto 2023: mokar izgled

Još jedan trend 1990-ih sa izgledom “ mokre kose „! Mokri izgled mogu da usvoje svi, žene i muškarci, od kratkog kose do duge kose i bez obzira na teksturu.

Fabien Giambona preporučuje da nanesete malu količinu gela četkom ili češljem da date kosi oblik, na primer „sa razdeljkom sa strane“. On prepoznaje da ovaj izgled nije nužno nosiv u dnevnoj varijanti i savetuje da ga rezervišete za sunčane dane, za praznike ili za večernje izlaske.

„Na dugoj kosi, možete učiniti da mokri izgled bude lakši za nošenje tako što ćete naneti gel samo na vrh glave i vezati kosu u visoki konjski rep , sa malo seruma koji će im datisjaja .“

Dodatni savet: pošto mokar izgled živi samo dan-veče, neophodno je da operete kosu posle. Frizer savetuje da ne češljate kosu pre pranja (uz rizik da slomite vlasi), ali vas poziva da je jednostavno isperite mlakom vodom da biste razblažili proizvod, pre šamponiranja.

Trend frizure za proleće-leto 2023: ravne baby šiške

„Svedoci smo povratka kratkim ravnim šiškama , koji podsećaju na 1990-te i početak 2000-ih, i podsećaju na frizure našeg detinjstva- šiške koji se spuštaju iznad obrva“, potvrđuje frizer.

„Veoma su asertivne, veoma jake šiške, koje su potpuno nestale u korist ‘manje rizičnih’ šiški.“ Stručnjak ističe da se ove šiške dobro slažu sa kosom srednje dužine ili na dugoj kosi, ali se ponekad povezuju sa ravnom četvrtastom rezom, što je podseća na onu Umu Thurman (Umu Turman) u „Pulp Fiction“ i može da vas natera da pomislite na periku.

Za frizera ova frizura ističe crte lica tako što ga zaokružuje i unosi mekoću, „pa više pristaje ovalnim, pravougaonim ili srcolikim licima“. Ipak, budite pažljivi: ako može biti primamljivo da sami ošišate šiške , Fabien izričito ne savetuje to i preporučuje intervju u salonu svake 3 nedelje.

„Kratke šiške ne treba obrađivati četkom (uz rizik da se uzdignu i budu još kraće!), već ih jednostavno osušite fenom tako što ćete vrh staviti u pravcu kose, tako da bude što je moguće ravnija. Ako imate fleksibilnu kosu, eventualno možete zagladiti vrh stajlerom . “

Trend boje kose proleće-leto 2023: plava jagoda

„Svedoci smo povratka nijansama ćilibara, venecijanske, zlatne i bakrenoplave koje smo već videli na prethodnim modnim revijama“, kaže naš stručnjak. „Topli tonovi su u centru pažnje, ali ne upadaju u boje cveta narandže.“

Kao znak 1960-ih/1970-ih, oni podsećaju na kanu tog vremena i sinonim su za mekoću i transparentnost.

„Kolorista će najčešće početi sa farbanjem kako bi dobio željenu nijansu plave, a zatim će izvršiti skeniranje kose za veoma prirodan rezultat gde koren zadržava dubinu“, opisuje Fabien, koji veruje da je tehnika pogodna za sve dužine, sa preferencijama za srednje do duge kose na kojima će preliv boje biti vidljiviji.

„To je plava nijansa koja se veoma lako dobija na prirodnoj podlozi koja nije previše tamna, nego ide od tamnoplave do svetloplave“, objašnjava frizer, koji ne savetuje ovu nijansu kod tamne kose, jer možda neće pristajati uz ton kože. Ista stvar ako ste plavuša, ali imate ružičastu kožu/koja ima tendenciju da lako pocrveni: „Ova nijansa plave kose naglašava crvenilo kože“.

Što se tiče održavanja, stručnjak preporučuje korišćenje tretmana repigmentiranja za oživljavanje toplih odsjaja ili odlazak u salon po patinu. Ako je efekat korena previše vidljiv, morate se vraćati u salon svaki mesec ili mesec i po.

Dodatni savet: za one koji nemaju želju ili budžet da odu kod koloriste, od prvih dana lepog vremena na vrhove mogu da se nanesu tretmani za osvetljavanje kose, kako bi se sunce ostavilo svoj trag. Rezultat će biti diskretniji nego u salonu, ali će topli odsjaji biti prirodni i dugotrajni.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Nastavite da čitate