1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Šta je čaj od...

Šta je čaj od čička koji koristi Margot Robbie?

14. август 2023.

| Hana Dunđerov
U kakvoj su vezi čičak i sjajna koža ove glumice?

Čaj od mlečnog čička postao je omiljeno piće ne samo Margot Robbie, nego i cele ekipa filma Barbie tokom snimanja ovog mega hita. Ovaj čaj nije samo ukusan, već je i zdrav.

Na snimanju filma Barbie: The Movie, bila je angažovana i specijalistu za negu kože, Hrvatica Jasmina Vico, koja je pored estetskih tretmana preporučila konzumaciju čaja od mlečnog čička. Ovo piće, dizajnirano da pomogne vezu između zdravlja jetre i zdravlja kože ubrzo je postao omiljeni napitak moderne Barbike i njene ekipe.

U intervjuu za magazin Vogue, dermatološkinja Jasmina Vico je objasnila da je na glumcima primenjivala laserske tretmane, limfnu drenažu, terapiju masaže i LED terapiju. Svemu ovome je dodala praksu meditacije, disanja i rezonance. Njen je stav da postoji veza između estetskog i fizičkog zdravlja, zbog čega je glumcima preporučila probiotičku hranu, antiinflamatorne suplemente i pića za poboljšanje zdravlja creva.

Šta je čaj od čička?

Vico je renomirani dermatolog u industriji i, pored toga što je zadužena za negu kože Barbie glumačke ekipe, godinama sarađuje i sa drugim poznatim ličnostima.

„Moj je stav da lepota zaista dolazi iznutra i deo moje metodologije je da obrazujem svoje klijente o sopstvenoj koži. To je saradnja između klijenta i mene i volim da vodim stalan dijalog sa njima“, objašnjava Vico.

Jasmina je istakla da je za svoju saradnju sa glumcima u filmu Grete Gerwig vodila računa da Barbi lutka mora da ima kožu koja deluje savršeno i blistavo, pa joj je cilj bio da „napravi onaj oreol svetlosti kakav se često vidi na fotografijama iz 40-ih godina prošlog veka“. Da bi to postigla, smatrala je da mora da se fokusira na jetru glumaca i „smiri im nervni sistem“.

Dermatološkinja je sarađivala sa Ivanom Primorac, glavnim šminkerom filma, i obe su kreirale protokol nege i dobrog zdravlja za svaku od Barbika i Kenova. Da bi videla rezultate, radila je periodične preglede i primenjivala komplementarne tretmane. Ovaj plan je uključivao personalizovane rutine za svakog glumca.

U njenoj rodnoj Hrvatskoj, čaj od čička je popularno piće. Vico objašnjava da doprinosi čišćenju jetre, jer stimuliše proizvodnju glutationa, supstance za detoksikaciju ćelija. „Jedan od najvažnijih sastojaka u njemu je silimarin, koji se sada široko koristi u formulama za negu kože“, kaže specijalista.

Kako se priprema čaj od čička?

Da biste ga pripremili, potrebno je preliti srce čička i ostavit čička 20 minuta, da izvuče njegovu karakterističnu gorčinu. Jasmina Vico objašnjava da „jetra voli sve gorko, jer joj pomaže da se sama očisti“. Uprkos tom posebnom ukusu, piće je postalo omiljeno celoj ekipi.

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: Gater Cattermole/Staf/GettyImages