1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. SPF kreme za lice...

SPF kreme za lice – kompletan vodič!

07. јул 2023.

| Hana Dunđerov
Kakva zaštita je potrebna vašem licu?

Možda mnogo kozmetičkih sastojaka i kremica nije vaša priča, ali kvalitetna SPF krema – to je svačiji cilj. SPF krema za lice mora da bude posebno prilagođena vašim potrebama, a kako to da izvedete – pročitajte u našem vodiču.

Istina je da su kompozicije za zaštitu od sunca mnogo evoluirale sa laganim teksturama koje se ne lepe, sa formulama koje nude dodatne prednosti, sa rešenjima posebno za masnu ili suvu kožu, itd.

SPF kreme za lice za grad

Bilo da imamo sreće da često šetamo na suncu ili radimo u kancelariji, ova kategorija je ono što nam treba. Reč je o specijalizovanim kompozicijama koje pružaju zaštitu od UVA i UVB zraka, a istovremeno sadrže antioksidativne sastojke za zaštitu kože od uticaja zagađenja. Takođe ih volimo jer imaju lagane teksture koje vas ne opterećuju i ostavljaju prijatan osećaj.

SPF krema za lice protiv starenja

Krema za sunčanje se svakako može smatrati negom protiv starenja, ali napredne formule za zaštitu od sunca kombinuju visoko aktivne sastojke kako bi pružile dodatne prednosti. Polifenoli, vitamini i antioksidansi rade u saradnji sa filterima kako bi sprečili bore, dehidraciju, opuštanje i prirodnu promenu boje. Na ovaj način dajemo našoj koži višestruke akcije u isto vreme sa jednim proizvodom.

SPF kreme za lice za dodatni ten

Jedna od najpopularnijih kategorija krema za sunčanje, jer pružaju preplanulost uz zaštitu od sunčevog zračenja. Leti zbog visokih temperatura teško podnosimo tešku šminku. Ipak, lagana pokrivenost za neke žene je neophodna. Tonirane kreme za sunčanje su savršen izbor i volimo ih jer sada imaju neverovatno prijatne teksture.

SPF kreme za lice za masnu kožu

Za ovaj tip kože postoji posebna kategorija jer su u prošlosti teksture proizvoda za zaštitu od sunca često izazivale dodatnu masnoću. Poslednjih godina, stručnjaci su uspeli da stvore zaista fine i lagane teksture koje kontrolišu masnoću i daju koži mat efekat.

Hidratantne SPF kreme za lice

Žene koje spadaju u kategoriju „osetljive, suve ili dehidrirane kože“ traže proizvode za zaštitu od sunca koji pružaju dodatnu hidrataciju. Odgovarajuće opcije su bogate hidratantnim agensima tako da čuvaju rezerve vode u koži.

Izvor vesti: marieclaire.gr

Izvor slike: Liudmila Chemetska/iStock/GettyImagesPlus