1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Skupi parfemi koje vredi...

Skupi parfemi koje vredi kupiti jer nećete mirisati kao svi drugi

02. мај 2024.

| Miljana Momirović
Kupovina koja se isplati.

Ako želite parfem koji zaista opravdava cenu svojim dugotrajnim i autentičnim mirisom, ovo su skupi parfemi koje vredi kupiti.

Činjenica je da skup parfem ne podrazumeva dugotrajnost, prijatan miris, a ni jedinstvenost jer često mirišu kao svi drugi. Ovde ne pričamo o njima, već o kombinaciji nota koja će vam ukrasti srce i mirisati tokom celog dana (neki mirišu čak i nakon tuširanja). Bez daljeg odlaganja, parfemi za koje nećete zažaliti ako izdvojite malo više novca su u nastavku.

Skupi parfemi koje vredi kupiti

Chanel N°19

Iako bi Chanel N°5 mogao biti jedan od najpoznatijih luksuznih parfema na svetu, cela ponuda parfema brenda je prilično posebna. Iako Chanel N°19 nije ni blizu popularan kao ostali, njegove puderaste i cvetne note postaju jedno sa kožom zbog čega ćete mirisati skupo.

Christian Dior Gris Dior

Ako su u pitanju skupi parfemi o kojima se retko priča, ovo je jedan od vodećih. Ono zbog čega je Gris Dior tako poseban je luksuzan miris bez napora kome mnogi teže. Parfem je kreiran da odražava sivu boju i to dobro radi. Prijatan je, kremast i svež, ne „guši“ — savršena ravnoteža.

Acqua di Parma Colonia

Acqua di Parma je luksuzni brend parfema za skupe, jedinstvene mešavine koje obuhvataju mediteransku svežinu u stilu rivijere. Colonia je najikoničniji miris brenda (u to vreme ga je nosila čak i Odri Hepbern), i još uvek je jedan od najupečatljivijih mirisa koji postoje. Hladan je, svež je i ima dodir citrusa koji gasi, ali se ne raspršuje na način na koji drugi skupi parfemi imaju tendenciju. U stvari, njegova drvenasta baza traje satima.

Skupi parfemi koje vredi kupiti: Loewe Solo Ella

Malo toga donosi radost kao Loewe parfemi, a ovo je jedan od mirisa leta koji ćete obožavati (a i svi koji ga budu osetili na vama). Citrusan je, kremast i sočan, kao prvi ukus sorbeta koji rashlađuje tokom sunčanog dana.

Diptyque Eau des Sens

Zemljani, citrusni element koji ovaj parfem sadrži je teško ponoviti. Mirisna kuća Diptyque je poznata po svojim luksuznim svećama, ali su njeni parfemi, po mom mišljenju, još izuzetniji.

Tom Ford Neroli Portofino

Neroli Portofino miriše na letnje veče u šetnji trotoarima Monte Karla. Njegova jedinstvena morska svežina dovoljna je da čak i najštedljiviji razmisle o razmetanju.

 

Izvor slike: IngaIvanova/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate