1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Skinite salo sa stomaka...

Skinite salo sa stomaka za samo dva minuta dnevno

18. мај 2023.

| Aleksandra Dudvarski
U pitanju je vežba koja radi na svim mišićima tela, tonizira ih, poboljšava ravnotežu i uklanja centimetre na struku i stomaku.

Znamo da je idealno sastaviti svakodnevnu rutinu vežbanja, ali u ovom užurbanom životu ponekad nemamo ni 15 minuta u toku dana za vežbanje. Ako je to vaš slučaj, preporučujemo vežbu koja traje samo dva minuta, a daje sjajne rezultate.

Istina je da svako može da trenira samo 2 minuta dnevno, a ako želite da maksimalno iskoristite preporučujemo vam da rutinu radite ujutru, čim ustanete, kako bi svi mišići proradili.

Salo sa stomaka nestaje uz ovu vežbu

Počinjete sa čučnjevima koji aktiviraju kvadricepse. Ovo će ujedno biti i vežba zagrevanja.

Postavite se u položaj četvoronoške. Dlanovi neka budu ispod ramena, a noge postavite u visini kukova, tako da butine i stopala formiraju pravi ugao.

Između kolena možete staviti loptu ili jastuk . Podignite kolena sa podloge, gurnite ruke unazad dok udišete da biste ispružili noge.

Trudite se da vam stomak bude aktivan. Kada pete dođu da dodirnu strunjaču, morate izvršiti pritisak na pod, a da nikada ne ispustite loptu ili jastuk sa kolena.

Dok izdišemo, ponovo savijamo kolena pod pravim uglom i oslobađamo ruke. Ponavljamo iste pokrete 2 minuta da završimo vežbu.

Foto: fizkes/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ova vežba se koristi za obeležavanje struka, ali i za treniranje koncentracije, jer ako je ne uradite precizno, vrlo je verovatno da ćete na kraju izgubiti ravnotežu.

Zašto je ovaj vežba koristna?

Služi uglavnom za koncentraciju koja se mora izvršiti da bi se iskoristili svi mali mišići kako bi se pokreti pravilno izveli. Pored aktiviranja struka, ruke i ramena će biti tonirana.

Ovom vežbom trbušni mišići su takođe aktivni. Ali, ako ne radite vežbu kako treba, možete dobiti upalu mišića leđa.

 

 

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: demaerre/iStock/Getty Images Plus via Getty Images Plus

Nastavite da čitate