1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Brzo mršavljenje: Koliko vremena...

Brzo mršavljenje: Koliko vremena je potrebno da postanemo fit?

26. фебруар 2023.

| Snežana Vranić
Da biste što brže smršali važno je da radite vežbe koje odgovaraju vašem organizmu

Borite se sa viškom kilograma? Sigurno vam brzo mršavljenje pada na pamet. Međutim, koliko nam je zaista potrebno vremena da bismo postali fit?

Brzo mršavljenje: Zašto nam je teško da počnemo?

Britanski Marie Claire tim je razgovarao sa nekoliko ličnih trenera koji su  objasnili koliko nam zaista treba vremena da bismo smršali i da li zaista postoji brzo mršavljenje. Najčešći izgovor za izbegavanje početka treniranja ili povratak na treninge jeste taj da nemamo kondiciju. Međutim, kako kaže Lillie Bleasdale, glavni trener u PASSA fitnes klubu, to ne treba da nam bude izgovor jer ne

 

Koliko nam zaista vremena treba za „brzo

mršavljenje“?

 

Odgovor na ovo pitanje je nemoguće dati. To zavisi od naše kondicije, koliko treniramo i šta želimo da postignemo. Međutim, za gubljenje kilograma nam otprilike treba najmanje 10 do 12 nedelja. Rezultati bi trebalo da budu vidljivi nešto ranije, otprilike u roku od šest do osam nedelja. Lily je takođe istakla i da ne postoji jedan način vežbanja koji odgovara svima, ali da ako ste dosledni u svom planu onda bi to trebalo da bude vreme za koje biste mogli da izguboite kilograme.

 

brzo mršavljenje

 

Šta u stvari znači biti fit?

Laura Ruthnum, suosnivačica PUSH PT i lični trener je otkrila da fit znači „prikladan za svrhu“. Dakle, biti fit znači da budete u mogućnosti da imamo svoj životni stil u kom smo  bez ograničenja i osećamo se dobro. Wai Jip, lični trener iz PureGim Leeds-a, dodao je i da to znači mogućnost obavljanja  svakodnevnih životnih aktivnosti bez poteškoće i bola.

Kako da postanemo fit?

Ne postoji pravi ili pogrešan način za brzo mršavljenje, tj. za postizanje fit figure. Važno je da radite vežbe koje vam odgovaraju, svejedno da li je u pitanju šetnja, plivanje ili ozbiljniji treninzi. Takođe, poboljšanje kondicije ćete primetiti samo uz dosledno treniranje. U svakom slučaju, baš zbog različite telesne mase i kondicije najbolje bi bilo da razgovarate sa ličnim trenerom koji će vam napraviti plan efikasan za vas.

 

Dakle, brzo mršavljenje možda i nije toliko brzo koliko biste želeli. Međutim, što pre počnete, pre ćete dobiti željenu figuru.

Izvor vesti: www.marieclaire.co.uk

Izvor slike: Ivanko_Brnjakovic/GettyImagesPlus, PeopleImages/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate