1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ne bacajte novac: Koje...

Ne bacajte novac: Koje sheet maske zapravo vredi kupiti?

22. март 2024.

| Miljana Momirović
Testirali smo...

Brojne sheet maske pružaju samo minimalan efekat ali istina je da postoje i one čiji rezultati će vas oduševiti. U nastavku pogledajte šest predloga.

Sheet maske za lice su izuzetno praktične za negu lica. Nanose se na očišćenu kožu, drže se 10-20 minuta i ne ispiraju se. Pojedinačna amalaža čini sheet masku ne samo jednostavnom za korišćenje, već je jedno pakovanje dovoljno da procenite da li vam odgovara ili ne. U nastavku pročitajte više o njima.

Šta su sheet maske?

Zapravo, sheet maske su u stvari unapređene verzije koncentrovanog seruma za lice kojim je natopljena maska od celuloze. Sastav seruma se razlikuje od maske do maske – uključuje vitamine, hranljiva ulja, hidratantne sastojke, sve vrste antioksidanasa i „boraca“ protiv znakova starenja.

Koji efekat pružaju sheet maske?

Glavni efekAT sheet maske nije samo da ćelije kože upiju aktivne sastojke, već i da na neko vreme stvori barijeru na površini koja će sprečiti isparavanje i poboljšati rezultate. Zahvaljujući tome, ovakve maske za lice mogu poboljšati izgled kože za samo nekoliko minuta, umanjiti vidljivost bora, crvenila i pružiti hidrataciju. Ipak, za vidljivi efekat potrebno je da prilagodite rutinu nege i koristite sheet maske bar jednom ili dva puta nedeljno.

Koje sheet maske vredi kupiti?

U zavisnosti od nege koja je potrebna koži, razlikuju se sheet maske za hidrataciju, protiv akni, anti-age maske, maske za blistav i ujednačen ten, matirajuće maske i druge. Listajte da pogledate koje sheet maske vredi isprobati.

Izvor slike: DragonImages/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate