1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ovako bi trebalo da...

Ovako bi trebalo da se šminkate posle 50. godine, prajmer vam nije najbolji drug

11. септембар 2023.

| Stana Luković
Istaknite svoju lepotu uz sledećih nekoliko saveta za šminkanje posle 50. godine

Koža pamti, zato ukoliko ste kasnije krenuli sa negom kože lica, ili vam jednostavno genetika nije jača strana, na način šminkanja morate da obratite pažnju.

Saveti za šminkanje posle 50. godine u tome će vam i te kako pomoći.

Pa da počnemo redom.

saveti za šminkanje

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Ovo su saveti za šmikanje posle 50. godine

Da bismo vam pomogli da znate koje proizvode i kako treba da korostite nakon 50. godine, pripremili smo vam brzi vodič uz koji ćete izgledati spektakularno.

Potrebni su vam samo prajmer, sunđer, satenska podloga, hajlajter i tečno rumenilo.

Prajmer samo u kritičnim područjima

Koji su? One kod kojih se šminka lakše topi (čelo, obrazi i brada) i one koje su najviše zahvaćene borama koje mogu izazvati pucanje šminke ( kontura očiju , nazolabijalne bore, bar kod…).

Uzmite jedan sa hidratantnim efektom i razmažite ga uz pomoć prstiju tapkanjem, ali samo u kritičnim područjima, piše marieclaire.es.

Saveti za šmikanje posle 50. godine – Baza za šminku, uvek sa sunđerom

Odlučite se za blistavu podlogu sa aktivnim sastojcima protiv starenja. U idealnom slučaju, trebalo bi da bude za pola tone svetlije (da, nešto svetlije je bolje nego tamnije) od boje vaše kože, i trebalo bi da ima blago ružičasti podton, koji daje svež efekat tenu.

Namažite ga sunđerom – rezultat je svežiji i prirodniji – i dodirima koji aktiviraju cirkulaciju. I zapamtite, manje je više.

Još jedan trik? Navlažite sunđer sa malo esencije za tretman ili tonikom za dodatnu hidrataciju.

Iluminator, da, ali bez sjaja

Sjaj, šljokice i metalik teksture ne idu dobro sa borama. Kremasti hajlajteri su savršeni, daju sočan izgled, a treba ih naneti tačno na najviše tačke lica, gde nema bora, kao što je gornji deo jagodica.

Nemojte prati sunđer – još!

To je najbolji alat za nanošenje rumenila – uvek tečnog – i highlightera i tako da se oboje savršeno uklopi sa ostatkom šminke.

Proziran puder, završni dodir

To je jedina tekstura u prahu koju možete da koristite. Uverite se da su to završni puderi, koji se ne isušuju i imaju blistav efekat.

I, pre svega, proširite ih samo na gornji deo nosa i centar čela i brade, ne više, jer služe za kontrolu sjaja bez obeležavanja linija izraza.

Nastavite da čitate