1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Da li vam šminka...

Da li vam šminka do večeri nikada ne ostane na licu? Ovaj trik će pomoći

19. септембар 2023.

| Stana Luković
Savet stručnjaka za make up

Mnogi ljudi veruju da tajna dugotrajne šminke leži u proizvodima za šminkanje. Nažalost, kvalitetna šminka nije dovoljna, a nekada ni saveti za šminkanje. Mnogo više pažnje treba posvetiti našoj rutini nege kože.

Ovog puta biće reči o rutini nege kože, a ne o šminkanju. Jer uz rutinu prilagođenu vašem tipu kože , možete super pripremiti svoju kožu tako da vam šminka traje ceo dan.

Sve je u pripremi

Lepa, dugotrajna šminka počinje profesionalnom negom kože. U stvari, ovo je tajna unutrašnjeg sjaja. Priprema kože je najvažniji korak u vašoj rutini šminkanja.

saveti za šmikanje

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Ovo određuje kako će šminka izgledati i koliko će trajati tokom dana. Problemi sa kožom kao što su suvoća ili masnoća mogu se ovde tretirati. Ali takođe može pomoći da zagladi kožu i smanji pore.

Hijaluronska kiselina i vitamin C

Prema rečima stručnjaka, za pripremu kože vredi tražiti proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu i vitamin C, jer oni hidriraju kožu i pružaju odlično platno za nanošenje šminke.

Savei za šmikanje – Silikonski prajmer za glatkoću

Konačno, ne treba da štedite na prajmeru pre nanošenja temelja. Za ovo je najbolje izabrati proizvod koji sadrži silikone, jer daje glatkoću koži, piše marieclaire.uk.

Ne preterujte!

Najveća greška koju možemo da napravimo je nanošenje šminke na kožu koju proizvod nije u potpunosti upio.

Ovako bi trebalo da se šminkate posle 50. godine, prajmer vam nije najbolji drug

 

Ovo možda nije pitanje vremena, više krema za telo, seruma, ulja može se pokazati kao previše u jutarnjoj rutini, bolje ih je koristiti uveče, a zatim ujutru isprati sa lica. Naravno, nije bitno koji tip kože imate, suva koža može podneti i jaču kremu ujutru, dok bi masna koža lica ujutru trebalo da izabere hidratantnu kremu sa efektom matiranja.

Old money estetika saveti za šmikanje

Izvor slike: Photo by pouriya kafaei on Unsplash

Nastavite da čitate