Saho metoda protiv bora: Japanska tehnika koja podmlađuje

03. август 2023.

| Snežana Vranić
Uz ovu metodu ćete de oprostiti od bora.

Bore su naš najneomiljeniji dodatak na koži i svim snagama se trudimo da pronađemo način da ih se otarasimo. Saho metoda protiv bora bi u ovom slučaju mogla da odigra značajnu ulogu.

Japanska saho metoda protiv bora

Briga o našoj koži je uobičajena svakodnevna rutina. Međutim, da bismo postigli rezultate, moramo biti sigurni da sve radimo kako treba i da obaeremo prave tehnike i proizvode za to. Saho metoda  će vam omogući da pokažete lice bez bora, fleka i nesavršenosti. Ova japanska tehnika u samo dva koraka čini vašu kožu oslobođenom bora.

Drevna tehnika je veoma često među Japancima jer je veoma laka i praktična. Inspirisana je kodom protokola koji reguliše japansku čajnu ceremoniju i omogućava vam svilenkastu kožu kroz dvostruko čišćenje, dvostruku hidrataciju i metodu dvostruke primene.

Saho metoda protiv bora: Dvostruki princip

Prvi korak u ovoj metodi je dvostruko čišćenje koji podrazumeva dve vrste čišćenja: Jedno na bazi mleka ili ulja koji uklanja nečistoće sa lica i drugi na bazi pene koji uklanja sve prljavštine.

Drugi korak podrazumeva dvostruku hidrataciju. Japanci preporučuju korišćenje što toplijeg peškira kako bi se pore na licu što više proširile. Nanesite malo seruma za hidrataciju, a potom nanesite hidratantnu kremu.

Međutim, nanošenje hidratantne kreme se vrši dvostrukom primenom proizvoda  koja se sastoji od pranja ruku i nanošenja hidratantne kreme na njih. Potom kružnim pokretima zagrejete proizvod i nanosite je na lice vršeći masažu laganim pritiskom. Potom ponoviti postupak. Ukoliko izvodite Saho metodu u jutarnjim satima, obavezno nanesite i kremu za sunčanje.

Nanošenje krema i masažu treba raditi na sledeći način:

  1. Krenuti sa kružnim pokretom na obrazima, potom oko očiju i iznad očiju i potom se od čela ravno spustiti ka bradi.
  2. Potom sa spoljašnjih strana nozdrva povući liniju ka čelu i kružnim pokretima doći do zalizaka sa strane. Potom se pomerati ravnom linijom do brade i vrata.

Ipak, Saho metodi bi dobro došla i pomoć u ishrani bogatom kolagenom i vitaminom E, pijte najmanje dva litra vode dnevno i obavljajte fizičku aktivnost kako biste sačuvali i obnovili kolagen i elastin.

Izvor vesti: www.marieclaire.perfil.com

Izvor slike: BONDART/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate