1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Toaletna voda, parfem ili...

Toaletna voda, parfem ili parfemska voda: Koja je razlika?

02. август 2023.

| Snežana Vranić
Postoji nekoliko vrsta mirisa, a svaki od njih ima svoje karakteristike.

Iako mnogo ljudi toga nije svesno, razlika između toaletne vode i parfema postoji, a tu je još i parfemska voda. Razlika je ponajviše u intenzitetu i trajanja na koži.

Razlika između toaletne vode i parfema: U čemu je stvar?

Kada smo u potrazi za savršenim mirisom, nailazimo na širok spektar opcija od kojih je svaka sa različitim koncentracijama i karakteristikama. Tri uobičajena termina koja se koriste za opisivanje intenziteta i dugotrajnosti mirisa su: Parfem, parfemska voda i toaletna voda.

Koje su karakteristike parfema?

Parfem je najkoncentrovanija i najdugotrajnija opcija. Ovaj tip mirisa sadrži najveću količinu eteričnih ulja, obično između 20% i 30%. Zahvaljujući svojoj visokoj koncentraciji, parfem ima izuzetnu dugotrajnost i zbog toga je potrebno naneti samo malu količinu mirisa. Ovo je idealan izbor za one koji preferiraju intenzivnu i luksuznu aromu. Ipak, zbog visoke koncentracije, ovo je i najskuplja vrsta mirisa.

Šta je parfemska voda?

Parfemska voda sadrži između 15% i 20% eteričnih ulja. Parfemska voda takođe ima dugotrajan intenzitet i takođe nije potrebna velika količina nanošenja da biste dugo uživali u njegovom mirisu. Ona je idealna za posebne prilike ili večernje događaje jer je njena aroma traje nekoliko sati. Ona je takođe jedna od skupljih opcija.

Razlika između toaletne vode i parfema: Koje su

karakteristike toaletne vode?

Toaletne vode su mirisi sa najmanjom koncentracijom eteričnih ulja i ona čini 5-15% i zbog toga je lakši i pogodniji za svakodnevnu upotrebu. Miris toaletne vode se ne zadržava više od nekoliko sati i postepeno nestaje.

Koji god tip mirisa da odaberete, nemojte zaboraviti da ih nanesete na ključne tačke (ruke, vrat i iza ušiju) kako bi se duže zadržao na vašoj koži. Što se tiče arome, srećom, postoji niz različitih mirisa koje možete da odaberete. Od slatkastih, cvetnih do nežnih i jakih mirisa: pronađite onaj koji vam odgovara i uživajte u mirisnim trenucima gde god da pođete.

Izvor vesti: www.marieclaire.perfil.com

Izvor slike: DmitriyTitov/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate