1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Zlatna pravila za prolećno...

Zlatna pravila za prolećno šminkanje koje podmlađuje, kažu profesionalni šminkeri

26. април 2024.

| Miljana Momirović
Ne, nije stvar u prekrivanju.

Otkrijte tajne za prolećno šminkanje koje podmlađuje. Izbor pravih tehnika i boja može istaći prave crte lica i vizuelno sakriti čak i duboke bore.

Pre trikova za anti-age šminkanje, profesionalni šminkeri savetuju da nekoliko stvari imate na umu:

  • Priprema kože će omogućiti da se šminka bolje stopi sa kožom i izgleda prirodnije.
  • Koristite puder sa niskom pokrivnom moći, a nesavršenosti prekrijte korektorom.
  • Birajte kremaste teksture bronzera, kontura i rumenila jer doprinose mladolikom izledu.

I zapamtite, šminka je tu da istakne lepotu, a ne da sakriva. U nastvaku pogledajte zlatne savete za podmlađivanje.

Pravila za prolećno šminkanje koje podmlađuje

Crna olovka za oči

Ako želite da izgledate mlađe, zaboravite na smokey eyes. Ovakav način šminkanja dodaje godine i doprinosi da bore izgledaju izraženije. Umesto toga, istaknite samo donju liniju oka uz pomoć crne olovke za oči koju ćete blago izblendati. Ako se odlučite za ovaj izgled, uravnotežite ten nude usnama, prirodnim obrvama, sa malo rumenila i hajlajtera. Takođe, ljubičasti ajlajner dodatno podmlađuje.

Crna olovka za oči

Braon olovka za usne

Šminka iz devedesetih se ponovo vraća, a u centru pažnje je braon olovka za usne uparena sa providnim sjajem. Ipak, precrtavanje često ne dolazi u obzir jer ne izgleda privlačno. Umesto toga, iscrtajte suptilnu liniju na gordnjoj usni i u sredini donje usne za puniji izgled. Za još veći volumen, koristite sjaj koji uvećava usne.

Braon olovka za usne

Crveni ruž za usne

Kada je u pitanju prolećna šminka koja podmlađuje, crveni ruž za usne je neizostavni deo. Dodajte toplu nijansu crvene da biste se sredili za samo par minuta. Istina, karmin u crvenoj boji može biti izazovan za nanošenje ali poslužite se crvenom ili, još bolje braon olovkom za usne kojom ćete prethodno iscrtati ivice.

crveni ruž za usne

Prolećno šminkanje koje podmlađuje: Blistava koža

Mat šminka vizuelno dodaje godine. Ključ za prolećno šminkanje koje podmlađuje je da dodate sjaj regijama lica koje reflektuju svetlost, kao što su vrhovi jagodica, nos i slepoočnice. Ovog proleća čak ni ne morate koristiti hajlajter, već će priprema kože sa sjajnom formulom uraditi pola posla. Na kraju samo matirajte delove lica koje ne želite da naglasite.

blistava koža

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate