1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Pravilna nega stopala posle...

Pravilna nega stopala posle koje su potpuno mekana

30. мај 2024.

| Miljana Momirović
Pratite korake u nastavku.

Ovo su koraci za negu stopala koji će pružiti profesionalni rezultat. Dovoljno je da ih ponavljate svake dve nedelje, kako bi se održao efekat.

Sandale, papuče, koja god da vam je omiljena letnja obuća, imaju jednu zajedniču stvar: stopala su vidljiva, a čarape više ne kriju suve pete. Međutim, pravilna nega može to da nadoknadi, čak ni ako mesecima niste hidrirali kožu.

Nega stopala u 3 koraka

Piling stopala

Počnite sa negom tako što ćete natopiti stopala mlakom vodom u koju možete dodati gel za tuširanje. Još bolja opcija je kupka za stopla jer ciljano omekšava grubu kožu i može smanjiti znojanje.

Nakon nekoliko minuta, kružnim pokretima umasirajte piling za stopala koji će ukloniti mrtve ćelije kože. Koristite turpiju ili kamen za pete na bilo kojoj oblasti gde imate „zadebljanje“.

Pravilna nega stopala

Nakon pripreme, sada dolazi na red nega stopala. Jednom ili dva puta mesečno možete koristiti maske za stopala. Osim u tubi, dostupne su i maske u obliku čarapa, tako da će koža duboko upiti hidratantne sastojka. U slučaju grube kože, potražite maske za stopala sa kiselinama koje podstiču ljuštenje i omekšavaju.

Ne zaboravite posebno ulje za nokte koje se nanosi i na zanoktice. Na kraju ih jednostavno pogurajte unazad za lepši izgled stopala.

Hidratacija je obavezna, naročito sada kada koža stopala može dehidrirati zbog pojačanog znojenja. Nanesite kremu pre spavanja kako biste održali stopala mekanim i glatkim.

Pedikir kod kuće

Na kraju, vreme je za pedikir. Oblikujte nokte, izaberite omiljeni lak i nanesite ga.

Izvor slike: Foremniakowski/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate