1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Novi hit makeup trend-...

Novi hit makeup trend- rumenilo umesto karmina! Da li je vredno pokušaja?

29. мај 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Novi trend primećen na društvenim mrežama: zamenite ruž rumenilom. Alternativa koja bi mogla oštetiti usne. 

Na društvenim mrežama nije retkost videti proizvode koji se koriste na zaobilazan način. Cilj ? Uštedite novac koristeći jedan proizvod, ali na više načina. U poslednje vreme, rumenilo je u srcu ovog trenda.

@ipsy #IPSY #blushhacks #makeuphacks #liptrend ♬ dolce and gabanna – railynn

Između Instagrama i TikToka, nekoliko kreatora sadržaja ne okleva da zameni svoj omiljeni ruž tečnim, kremastim ili čak puderastim rumenilom. Novi način da koristite svoje rumenilo osim na obrazima… Ali šta ovaj trend zaista vredi? Na ovo pitanje odgovor nam daje šminkerka Laura Jubin.

Rumenilo umesto karmina- bezbedno ili ne?

„Sve što se može koristiti na očima može se koristiti i na usnama jer su proizvodi testirani da ne oštećuju i ne iritiraju ovo osetljivo područje“, objašnjava Laura. „S druge strane, ono što stavljamo na lice su proizvodi koji su specijalno napravljeni za kožu koja je deblja od ostatka lica“, dodaje ona. Pošto su usne sastavljene od tanke kože, sastav proizvoda za lice im ne odgovara“.

Dakle, upotreba rumenila na usnama nije alternativa koju ova šminkerka preporučuje . „Ovo ne predstavlja naročito veliki problem ili znatnu opasnost po zdravlje, ali formulacija proizvoda nije posebno kreirana za usne, može postepeno da ošteti ili čak isuši sluzokožu“, precizira Laura.

 

Da bismo nahranili usne, stavljamo poseban proizvod za usne. Za blistavu završnu obradu, izaberite svetlucavi ruž, na primer, ili ulje za usne.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: fotomaniya/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate