1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Nanošenje rumenila za instant...

Nanošenje rumenila za instant podmlađujući efekat

10. мај 2024.

| Miljana Momirović
Efikasan trik koji je jednostavan za ponoviti.

Rumenilo ne daje samo boju licu. Pravilno nanošenje rumenila može vizuelno podići jagodice i istaći crte za instant mladalački izgled.

Sa godinama, oblik lica gubi volumen zbog čega izgledate starije. Međutim, rumenilo, strateški naneseno, može povratiti izgubljeni sjaj. Ono podiže fokus s linije donje vilice na više delove lica, čime se stvara iluzija lifting efekta.

Za zrelu kožu koristite kremasto rumenilo jer se bolje stapaju sa tenom, za razliku od formula u kamenu koje ističu bore.

U nastavku pogledajte kako se tačno nanosi, u zavisnosti od oblika lica.

Pravilno nanošenje rumenila

Pre nego što pređete na rumenilo, započite od podloge. Koristite prajmer ili hidratantnu kremu pre nego što nanesete tečni puder ili BB kremu kako bi šminka bila dugotrajnija. Zatim korektorom prekrijte nesavršenosti i posvetlite regiju ispod očiju. Kada ravnomerno stopite proizvode sa kožom i sve dobro izblendate, pređite na bronzer za besprekorno konutrisanje. Tek sada dolazi red na nanošenje rumenila.

Nanošenje rumenila za okruglo lice

Ako je lice okruglo, rumenilo treba nanositi samo na najviši deo obraza, uzimajući unutrašnje uglove očiju kao smernice. To pruža blagi efekat podizanja jagodica i zadržava ujednačene proporcije.

Kako se nanosi rumenilo na ovalno lice?

Kod blago idzuženog oblika lica, nanošenje rumenila treba da prati konture lica. Izblendajte ga na gore i ka spoljnom delu jagodica, kako bi na gornjoj regiji lica efekat bio nešto intenzivniji.

Rumenilo za dijamantski oblik lica

Kako naneti rumenilo za podmlađujući efekat ako imate dijamantski oblik lica? U ovom slučaju, bolje je da se rumenilo dobro izblenda na vrhu jagodica ka spolja, tako da se savršeno stopi sa kožom.

Nanošenje rumenila za kvadratni oblik lica

U slučaju kvadratnog i ugaonog lica, rumenilo treba koristiti da bi crte postale mekše. Savet je da ga nanesete na vrh jagodice, uzimajući zenice kao referentnu tačku i stapajući se ka spolja i ušima. Da biste postigli podmlađujući efekat, rumenilo treba naneti na vrh obraza, ali početi malo niže i pokušati stvoriti zakrivljeni pokret u obliku slova U.

Izvor slike: ValuaVitaly/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate