1. Home
 2. /
 3. Hair & Beauty
 4. /
 5. Trik za nanošenje ajlajnera...

Trik za nanošenje ajlajnera na spuštene kapke

23. јун 2023.

| Snežana Vranić
Mukama sa nanošenjem ajlajnera je došao kraj!

Nanošenje ajlajnera na spuštene kapke često ume da bude problematično  i ako to ne učinite dobro možete delovati smešno i neuredno.

Trik za nanošenje ajlajnera na spuštene kapke

Šminkerka Katie Jane Hughes (Kejti Džejn Hjuz) pokazuje kako da izvučete savršenu liniju ajlajnerom i napravite „mačje oči“. Mačje oči su klasičan način nanošenja ajlajnera i veoma je popularan jer ističe oči i čini ih izražajnim. Verovatno je to razloga zašto ga žene toliko vole. Međutim, način kako ćete izvući ajlajner zavisi i od vašeg oblika očiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATIE JANE HUGHES (@katiejanehughes)

Nanošenje ajlajnera na spuštene kapke:  Korak po

korak

Devojke i žene često izbegavaju nanošenje ajlajnera ako imaju spuštene kapke, a to se dešava uglavnom jer ako povučete ajlajner uz liniju trepavica nećete dobiti laskav rezultat jer se ajlajner skoro i ne vidi. Ipak, to ne znači da ne možete da koristite ajlajner, samo morate da znate kako da ga pravilno izvučete.

 1. Sklonite kosu sa lica i naoštrite meku olovku za oči.
 2. Napravite tačku tamo gde želite da se mačje oko bude istaknuto (ugao mačjeg oka).
 3. Povežite tačku sa mestima gde počinju trepavice i stanjujte liniju otprilike do irisa oka.
 4. Primetićete razliku u izgledau kada skroz otvorite oči i kada gledate dole
 5. Iscrtajte prostor između linija.
 6. Sa četkicom dodatno oblikujte linije i unutrašnji prostor. Ukoliko skinete sloj ajlajnera, ponovite postupak nanošenja između linija.
 7. Da biste se uverili da se ne razmazuje, nežno iscrtajte okvir mačjeg oka tečnim ajlajnerom, a potom pojačajte i ispunjen prostor.
 8. Nanesite maskaru

Nanošenje ajlajnera više neće biti noćna mora, a napokon ćete imati izgled koji želite. Osim toga, ovakav makeup look će te lako uklopiti u elegantne i seksi kombinacije. Isprobajte ovaj trik i divite se odrazu u ogledalu.

Izvor vesti: www.marieclaire.gr

Izvor slike: Evrymmnt/GettyImagesPlus