1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najbolja šminka za zelene...

Najbolja šminka za zelene oči koja ih prirodno ističe

31. мај 2024.

| Miljana Momirović
Upozorenje: možete privući bar duplo više pogleda!

Profesionalni šminkeri znaju da adekvatna šminka za zelene oči može dodatno da istakne njihovu čarobnu boju. Pogledajte sve trikove za šminkanje.

Istina je da su zelene oči zaista jedinstvene. Često menjaju boju u zavisnosti od svetlosti, pa variraju između sivo-zelene do kivi zelene nijanse. Iako šminka u potpunosti zavisi od ličnog stila, nije tajna da određene boje mogu istaći boju očiju.

U nastavku su svi trikovi koje ne bi bilo loše imati na umu.

Najbolja šminka za zelene oči

Senke za zelene oči

Kada su u pitanju senke, komplementarna šminka za zelene oči će ih maksimalno naglasiti. Ove nijanse donose najveći konstras, čineći da boja očiju dođe do izražaja.

Zelene oči će izgledati najživopisnije u kombinaciji sa crvenom ili roze bojom. Ipak, to ne moraju biti smele nijanse, već samo dodir svetloroze ili crveni ruž.

Igrajte se sa podtonovima očiju, kao što su ljubičaste, zlatne i sive nijanse. Na primer, tamnoljubičasta može da istakne smeđe boje u zelenim očima, dok će zlatna naglasiti žute tonove.

Rumenilo

Verovali ili ne, rumenilo može dodatno istaći zelene oči. Ukoliko želite da dodatno dođu do izražaja, koristite tople nijanse poput breskve, koralne ili roze boje. Na usne nanesite neutralni karmin ili boju koja dopunju prirodnu nijansu usana.

Šminka za zelene oči: Ajlajner

Na kraju ajlajner ili olovka za oči. Klasične crne strelice ili vodena linija može biti suviše dramatična za nežne zelene oči. Umesto toga, koristite braon ajlajner ili (još bolje) u crvenoj boji. Ova mala promena napraviće veliku razliku i doprineti da se zelenilo u očima istakne. Ukoliko niste ljubitetlj ajlajnera, maskara u braon ili bordo nijansi će napraviti sličan efekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denisa Matei 🕊 (@denisamatei)

Izvor slike: Yuliya Shauerman/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate