1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Mob frizura za žene...

Mob frizura za žene u četrdesetim koja sakriva bore

23. март 2024.

| Miljana Momirović
Bezvremenski izgled koji ne izlazi iz trenda.

Posle četrdesetih, ženama često najbolje pristaju kratke frizure. Pogledajte kako izgleda mob frizura za žene u četrdesetim i kako se stilizuje.

U 2024. godini su mnoge popularne zvezde primećene da nose bob, a mob frizura se posebno izdvojila zbog svoje svestranosti. Ne oduzima mnogo vremena, pristaje svima, a pruža i anti-age efekat. Listajte dalje da saznate sve o njoj.

Šta je mob frizura?

Mob frizura je u stvari varijacija bob frizure ali srednje dužine. Od klasičnog boba se razlikuje po karakterističnoj dužini do sredine vrata ili ispod. Činjenica je da ova frizura godinama ne izlazi iz trenda i čini izgled mekim i ženstvenim. Stepeni će pomoći da mob frizura ima više volumena zahvaljujući slojevima. Čak će i lokne izgledati življe i zdravije.

Zašto je ovo najbolja frizura za žene u četrdesetim?

Mob frizura će moći da se skrene pažnja sa bora i pruži svežina licu. Ponekad, da biste postigli najbolji efekat, dovoljno je da posvetlite boju kose samo za nekoliko nijansi jer ovaj izgled sam po sebi smanjuje znakove starenja. Generalno, mob je pogodan za sve dame, bez obzira na godine. To potvrđuje činjenicu da je ga nose i Zendaja (26) i Šeron Stoun (65). Glavni štos je u tome da obratite pažnju na crte lica i odlučite se za dužinu koja će naglasiti najlepše na vama. Dobar frizer će to umeti da prepozna.

mob frizura zendaja

Kakvoj kosi pristaju mob frizure?

Ova kratka frizura izgleda privlačno na tankoj kosi zbog toga što čini da izgleda bujnije. Mob izgleda interesantno i na talasastoj kosi. Čak će i kovrdžavoj kosi dobro pristajati ali uzmite u obzir elastičnost lokni i strukturu kose – takva mob frizura izgleda veoma efektno.

Kako se stilizuje mob frizura?

Postoji onoliko opcija stilizovanje bob frizure, od najjednostavnijih – češljanja dok se fenira, do kreativnog stajlinga uz pomoć aparata za stilizovanje.

Prvi i najlakši način je feniranje u pravcu rasta kose. U ovom slučaju, neće biti potrebno više. Druga opcija je stilizovanje uz pomoć okrugle četke za volumen u osnovnoj zoni. Najbolje je da koristite lagane proizvode koji ne opterećuju kosu, a sprej za volumen može dodatno pomoći.

Treća opcija je stilizovanje sa figarom ili peglom za kosu. Možete napraviti i laganu teksturu, kao što su blagi talasi, i kreativniju verziju sa sprejem od morske soli.

bob frizura za žene u četrdesetim

Izvor slike: Andreas Rentz / Staff/GettyImagesEntertainment, Mike Coppola / Staff/GettyImagesEntertainment, Amy Sussman / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate