1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Mikro bob je najpopularnija...

Mikro bob je najpopularnija frizura u 2024. do sada

04. април 2024.

| Miljana Momirović
Vreme je za šišanje.

Bob frizure su i dalje u igri i postaju još kraće. Dok beauty trendovi odlaze i dolaze, mikro bob je bezvremenski.

Kratka bob frizura je klasičan izbor, simbol samopouzdanja i stila. Stvorena je za različite prilike, od poslovnih sastanaka do večernjih izlazaka. Osim što ističe crte lica, mikro bob može dodati volumen i teksturu tankoj kosi, čineći je bujnijom.

U nastavku pogledajte zbog čega je tako popularna.

Šta je mikro bob?

Prepoznatljiv zbog svoje dužine, mikro bob se zaustavlja tačno na potiljku, tik ispod linije vilice. Ova frizura postala je popularna još početkom 20. veka jer se suprostavljala normama duge kose. Međutim, u 2024. godini ga je pokazala Zendaja ali i Sidni Svini.

Sa ovakvom izloženošću na društvenim mrežama i crvenom tepihu, prirodno je što su mnogi inspirisani ovom frizurom koja će vladati cele godine.

mikro bob zendaja

Zašto je mikro bob tako popularan?

Pored svoje jednostavnosti, zašto je mikro bob bezvremenski? Odgovor je jednostavan. Za ovako kratak bob nije potrebno mnogo truda da bi izgledao seksi. Takođe, popularnost frizure je i dalje politička – čak i 100 godina nakon što je zauzela početni feministički stav. Mikro bom odmah čini da se osećate oslobođeno i moderno.

Kako stilizovati kratki bob?

Još jedan od ključnih razloga zbog kojih je mikro bob tako popularan je lakoća stilizovanja. Sve se vrti oko dužine, a ne specifičnog stila. Možete da uradite bilo šta sa kosom (osim da je stavite u visoki rep, naravno) i izgledaće sjajno. U zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete, možete nositi kratki bob ravno, talasasto, neuredno ili zalizano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nara (@naraaziza)

Frizeri preporučuju da je najbolji način za stilizovanje u prirodnoj teksturi ove frizure. Jednostavno pripremite kosu šamponom i regeneratorom, a onda je fenirajte okruglom četkom i zakosite krajeve blago ka unutra.

Za kakvu kosu je mikro bob frizura?

Svakom obliku lica pristaje mikro bob. Međutim, frizuru je potrebno prilagoditi različitim teksturama kose. Za supergustu kosu, ne morate praviti oštar jer jer u suprotnom bob frizura može izgledati trouglasto. Slojevita dužina će najbolje pristajati jer na taj način kosa nije u „blokovima“.

S druge strane, oštri rez je pogodniji za tanku kosu jer može učiniti da izgleda punije i gušće. Dodavanje šiški će učiniti da frizura izgčeda više francuski, dok stvaranje malog okvira može pružiti više izgled 90-ih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

Izvor slike: Amy Sussman/Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate