1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako se nanosi krema...

Kako se nanosi krema za samopotamnjivanje?

15. април 2024.

| Miljana Momirović
6 koraka za samopotamnjivanje kod kuće.

Krema za samopotamnjivanje može biti brz način za postizanje ravnomerno preplanulog tena bez izlaganja suncu ali samo ako se nanese pravilno.

Formule su sve bolje, pa samopotamnjivanje nije više neuredno, lepljivo i ne ostavlja fleke na telu ili odeći. Popularnost je steklo još šezdesetih godina kada se konačno počela podizati svest o štetnosti solarijuma i UV zračenja.

Na tržištu su dostupni suplementi (karotenoidi), sprejevi i na kraju, kreme, o kojima možete pročitati više u nastavku.

Kako se nanosi krema za samopotamnjivanje?

Priprema za samopotamnjivanje

Pre nego što započnete sa samopotamnjivanjem, uradite piling tela. Za najbolje rezultate i ravnomeran ten, važno je da uklonite mrtve ćelije kože nekoliko dana ranije. Zahvaljujući ovom koraku, krema za samopotamnjivanje će se duže zadržati na koži i smanjićete šansu za fleke.

Hidratacija pre kreme za samopotamnjivanje

Obilno hidrirajte telo pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje. Dobro obratite pažnju i na suve tačke, kao što su zglobovi, kolena, pete i laktovi. Hidriranje sprečava da koža apsorbuje više proizvoda od ostatka tela što će pomoći da izbegnete fleke.

Uklanjanje dlačica pre samopotamnjivanja

Uklanjanje dlačica je najbolje uraditi 48 sati pre nego započnete sa samopotamnjivanjem. Ako se brijete ili depilirate neposredno pre kreme za samopotamnjivanje, uklonićete površinski sloj za koji se ona „hvata“ i ten će brže da izbledi.

Koja je najbolja krema za samopotamnjivanje?

Postoje različiti tipovi krema za samopotamnjivanje. Kremu u spreju bi trebalo oko 30cm od tela i prskati dok ne postignete ravnomerni rezultat. Kapi za samopotamnjivanje možete koristiti tako što ćete ih pomešati u dnevnu kremu ili losion za telo. Lagana krema za samopotamnjivanje ili losion su najjednostavniji za nanošenje. Mus se obično najbrže suši. Da li imate suvu kožu? U tom slučaju odaberite hranljivo ulje.

Koristite rukavnice za samopotamnjivanje

Rukavica za samopotamnjivanje je zgodna za nanošenje kreme za samopotamnjivanje. To ne samo da obezbeđuje da ruke ostanu čiste, već i da se krema za samopotamnjivanje ravnomerno rasporedi po telu, bez fleka.

Na kraju samopotamnjivanja

Čak i ako koristite rukavice, operite ruke posle toga. Sačekajte neko vreme pre nego što se obučete ili legnete u krevet kako bi sve upilo i osušilo se. Da li ipak imate fleke? Jednostavno ih uklonite laganim pokretima uz pomoć vlažnog peškira. Redovno ponavljajte samopotamnjivanje kako biste održali najbolji rezultat.

Izvor slike: LanaStock/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate