1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako pravilno naneti kremu...

Kako pravilno naneti kremu za samopotamnjivanje u 6 koraka?

12. јун 2023.

| Snežana Vranić
Priprema kože za samopotamnjivanje je takođe veoma važna.

Da bismo dobili lažni ten koji želimo, veoma je važno da znamo kako pravilno naneti kremu za samopotamnjivanje. U suprotnom, najčešće izgledamo smešno sa nepravilnim prelazima na koži.

Kako pravilno naneti kremu za samopotamnjivanje?

Iako ovo nije lak zadatak, nije ni nemoguće da uradite ovo pravilno. Ali ako ovo ne uradite na pravi način, rizikujete da stvarate mrlje na koži razlitih nijansi vašeg tena, a to svakako nije ono što želite. Da biste uspeli u ovom zadatku, morate da pratite ispravne korake. Evo šta stručnjaci kažu.

Kako pravilno naneti kremu za samopotamnjivanje: Koraci

 

Napravite piling tela

Stručnjak James Read (Džejms Rid) kaže da ljudi najčešće krive kremu za to što su mrljavi, a u stvari je reč o nepravilnoj pripremi kože.

„Zaista, suva koža je krivac jer apsorbuje dodatni DHA (dihidroksiaceton, aktivni sastojak u samopotamnjivanju). Uvek uradite piling 24 sata pre toga i hidratizirajte proizvodom bez ulja kako bi vaša koža bila kao sveže platno.“

Po stručnjaku,James Harknett-u (Džejms Harknet),  trebalo bi da obratite pažnju na piling zapešća, gležnjeva, laktova i kolena jer stu to glavna područja sklona hvatanju boje.

Pripremite lice

Piling može biti previše grub za kožu lica. Preporučljivo je da koristite nežan piling sa sredstvom koji sadrži glikolnu ili salicilnu kiselinu jer one rastvaraju sebum i druge mrtve ćelije kože.

„Zatim, utrljajte komad leda preko obraza, čela i nosa pre nego što primenite samotamnjenje da biste zatvorili pore kako se ne bi začepile formulom“, kaže James Read.

Izaberite pravi proizvod za vaš tip i ton kože

Odabir prave nijanse preplanulosti za lice i telo je veoma važan. „Ako imate suvu kožu, odlučite se za kremu jer je više hidratantna„, istakla je Michaella Bolder (Mihaela Bolder).  „Pene su odlične za normalnu kožu , a gelovi nude masnoj koži dodatni bonus za brži rezultat tamnjenja.“

Vaš ton kože je veoma važan prilikom odabira proizvoda.„Ako imate svetlu nijansu kože i pege na suncu, onda će crvenkasti ten upotpuniti vašu boju“, kaže Harknett. „Maslinaste boje kože i oni koji dobro tamne na odmoru treba da izaberu zelenu podlogu.“

Ukoliko ste početnik u korišćenju proizvoda za samopotamnjenje, izaberite postepeno tamnjenje jer sadrži manje sredstva za tamnjenje od običnog samopotamnjivanja.

Kada je lice u pitanju, uverite sa da birate proizvode koji su baš za tu oblast. „Koža na vašem licu ima tendenciju da postane malo tamnija jer je vaš pH balans veći“, objašnjava Read. Zbog toga ne treba da koristite isti proizvod koji koristite na svom telu.

Kako pravilno naneti kremu za samopotamnjivanje: Nanosite kremu od gore ka dole

Nanesite proizvod za samopotamnjivanje dugim, širokim pokretima koristeći rukavicu za nanošenje“, kaže Bolder. „Počnite od jedne ruke, preko grudi, do druge ruke, a zatim niz torzo. Ovo omogućava da proizvod ravnomernije bledi niz noge, za razliku od ostavljanja tragova od novog proizvoda oko gležnjeva.“

Pored toga, savet je da izbegavate tuširanje šest do osam sati i koristite puder bez talka za telo na mestima sklonim znojenju.

Što se tiče lica, četkice za šminkanje vam mogu dobro doći. Koristite četkicu da nanesete proizvod, nanoseći ga od unutrašnje strane lica ka spolja. Možete utapkati i vazelin duž obrva i linija koja kako biste izbegli bilo kakve tragove.

Koristite aplikator za leđa

Ukoliko ne živite sa nekim ko je voljan da vam pomogne i maže leđa, onda je aplikator za leđa idealno rešenje za vas. Aplikator vam pomaže da dođete do onih uglova koji se lako propuštaju.

Ne zaboravite na naknadnu negu kože

Kada ste dobili željeni ten, onda je veoma važno da nastavite da negujete vašu kožu. Rutina se razlikuje u zavisnosti od formule za samopotamnjenje koju odaberete.

Ukoliko ste postepeno potamnjivali kožu onda koristite proizvod tri dana, a zatim napravite trodnevnu pauzu. Ukoliko ste išli na klasično samopotamnjenje, onda ga nanestie dva dana uzastopno, pa napravite pauzu sedam dana, istakla je Bolder.

Što se tiče kože lica: „Zbog intenzivnog čišćenja i bržeg obnavljanja ćelija, moraćete da ponovo nanosite preplanulost lica svaki drugi ili treći dan.“

Ono što je najvažnije je uz sve gore navedeno jeste da hidratizujete kožu svaki dan kako biste održavali boju i podstakli da ona polako bledi. Dakle, samo pratite ove korake i imaćete te iz snova.

Izvor vesti: www.marieclaire.co.uk

Izvor slike: g-stockstudio/ GettyImagesPlus

Nastavite da čitate