1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako pravim lokne bez...

Kako pravim lokne bez toplote? Uspevaju svaki put

09. мај 2024.

| Miljana Momirović
Najbolje od svega: neće se opustiti ni uveče.

Ne treba vam pegla ili figaro za kosu jer je moguće napraviti guste lokne bez toplote. Pogledajte trik sa kojim ćete imati i volumen i dužinu.

Prestala sam da koristim aparate za stilizovanje jer sam pronašla način kako uviti kosu bez istih, a da i dalje imam savršene lokne. Istina je da postoje brojne metode za talase bez figara ali ovaj način mi se pokazao kao najjednostavniji.

Kako napraviti lokne bez toplote?

Na TikToku ćete pronaći bezbroj trikova za stiliozovanje kose. Jedan od saveta na koji sam naletela je upravo ovaj za lokne bez toplote. Umesto figara ili pegle za kosu, koriste se sliveni uvijači – ali ne onako kako sam ga koristila.

Šta su svileni uvijači?

Popularizacija svilenih uvijača za lokne bez toplote nije nova. Odavno se pojavio kod nas i koristio za lokne bez toplote. Sastoje se od trake koja je presvučena svilom na koju se mota kosa, a zahvaljujući savitljivosti, udobni su za spavanje.

Danas se, međutim, koristi drugačije.

Kako se koriste svileni uvijači?

Providno se valjak koristio sa svake strane lica (horizontalnno) zbog čega lokne nisu bile tako guste i mnogima trik nije uspevao. Osim toga, gornji deo kose nije bilo moguće uviti. Sada se koristi za celu kosu tako što se postavlja vertikalno. Čemu ova promena? Jer rezultat je sve neverovatniji ali pre svega zato što ovo pozicioniranje omogućava udobnije spavanje, gušće lokne i talase od korena do vrhova pramenova.

Lokne bez toplote sa svilenim uvijačima

Da biste napravili lokne bez pegle za kosu ili figara, ništa ne može biti jednostavnije. Podelite kosu na dva jednaka dela i poprskajte je preparatom za stilizovanje. Postavite svileni uvijač vertikalno i počnite sa pramenovima ispred lica koje ćete motati kao što biste napravili pletenicu. Dodatni savet koji mi se najbolje pokazao: pramenove čvrsto zategnite kako bi lokne bile guste. U slučaju da želite samo talase, preskočite ovaj korak. Na kraju kosu pričvrstite gumicom.

Pogledajte video kojim se vodim kada pravim lokne bez toplote:

@anggwells Overnight curls have been looking better than curling iron curls.. & its so much healthier for your hair 🦄💜 inspo: @sarasaadia @Kenna McClellan ♬ original sound – Ang

Idealno je držati svileni uvijač bar četiri sata, a idealno tokom cele noći. Funkcionište i na suvu i na blago vlažnu kosu. Za dugotrajne lokne samo naprskajte lak za kosu kada budu spremne i to je to. Ništa lakše!

Izvor slike: inarik/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate