1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako izgleda brazilska depilacija...

Kako izgleda brazilska depilacija i šta (ne) očekivati?

29. април 2024.

| Miljana Momirović
Odgovori na sva pitanja koja ste imali.

Veoma popularan oblik uklanjanja dlačica, brazilska depilacija je kao stvorena ako želite da se osećate čisto i glatko.

Iako se termin popularno koristi, mnogi možda ne znaju šta tačno podrazumeva. Ako još uvek niste radili depilaciju intimne regije, a planirali ste, pročitajte odgovore na pitanja u nastavku.

Šta je brazilska depilacija?

Za razliku od holivudske depilacije koja ne ostavlja ni dlačicu u intimnoj zoni (pa čak ni na zadnjici), brazilska depilacija podrazumeva uklanjanje svih dlačica napred i pozadi.

Za koga je brazilska depilacija?

Ova tehnika uklanjanja dlaka je za one koje žele da se osećaju superčisto i glatko. Zahvaljujući tome što čupa dlačice iz korena, pruža trajniji efekat od brijanja ili kreme za depilaciju. Ipak, trebalo bi imati na umu da ovaj način skidanja dlaka može biti bolan. Svakim uklanjanjem, dlačice postaju tanje, ređe, pa je i sam proces prijatniji.

Kako izgleda brazilska depilacija?

Da bi brazilska depilacija bila uspešna, idealno je da ne uklanjate dlačice najmanje 5-10 dana pre termina. Od suštinskog je značaja da pripremite kožu za najbolje rezultate. Dan pre brazilske depilacije uradite blagi piling koji sprečava urasle dlačice. Zatim, pobrinite se da dobro hidrirate ovu regiju. Na kraju, pre same depilacije, higijena je neophodna.

Depilacija tako osetljivog područja može biti neprijatna, posebno za početnike. Međutim, pošto depilacija voskom ili šećernom pastom uklanja dlaku iz korena, ona postaje mekša i finija. Što se više depilirate, tretmani su manje bolni. Proces traje oko 20 minuta.

Da li je dozvoljena depilacija u toku ciklusa?

Ako imate zakazani termin i iznenada ste primetili da ste dobili menstruaciju, nemojte paničiti. Brazilska depilacija se može raditi i u vreme ciklusa. Samo imajte na umu da ova regija može biti osetljivija. Obavezno koristite tampon.

Koliko traje efekat brazilske depilacije?

Iako je ovo vrlo induvidualno, efekat brazilske depilacije traje između tri i četiri nedelje. Ipak, rezultati će varirati i verovatno svakim tretmanom biti sve bolji.

Izvor slike: Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate