1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako da parfem duže...

Kako da parfem duže traje? Mirisaćete skupo ceo dan

06. мај 2024.

| Miljana Momirović
4 jednostavna saveta.

Primetićete da sa dolaskom proleća, parfemi brže ispare, ostavljajući samo teške note na koži. Otkrićemo savete kako da parfem duže traje.

Dok se nezadovoljno borite sa testiranjem od bočice do bočice, velike su šanse da je problem u tome kako koristite parfem. Istina je da ne morate potrošiti nekoliko hiljada dinara jer čak i jeftini parfemi mogu mirisati tokom celog dana. U nastavku pogledajte tačno kako.

Kako da parfem duže traje?

Gde staviti parfem?

Da biste sprečili glavobolju od parfema, što sebe, tako i drugih, najbolje je da naprskate manje parfema nego tokom ostatka godine. Ali pre svega: nanesite ga samo na pulsne tačke da parfem duže traje. Gde tačno? Iza ušiju, u grudnoj šupljini, na zglobovima, sa unutrašnje strane kolena.

Kako čuvati parfem da traje duže?

Istina je da su parfemi osetljivi na svetlost, promene temperature, toplotu i vlažnost vazduha. Iz tog razloga bi bilo dobro uzeti u obzir i kako ga čuvate. Kupatilo je najčešće ali i najgore mesto za skladištenje parfema. Zbog toga možda i ne pokazuje najbolje performanse, iako nije bio jeftin. Dnevna soba može biti dobra prostorija za čuvanje istih ili bilo koje drugo mesto koje nije izloženo toploti i vlazi.

Parfem i sunce su loša kombinacija

Nijedan parfem, čak ni letnji parfemi, ne funkcioniše dobro sa sunčevim zracima.  Koža, koja postaje fotosenzitivnija zbog izlaganja suncu, može da razvije hiperpigmentavije kada je u kontaktu sa parfemom. Ako razmišljate unapred, možete da naparfemišete odeću nekoliko sati ranije. Alternativa je „parfemski oblak“ na pulsnim tačkama za dugotrajni miris, čak i kada su visoke temperature.

Koji parfem duže traje za proleće i leto?

Da biste unapred obezbedili da parfem duže traje, možete potražiti bočice koje su namenjene za proleće i leto. Obratite pažnju na citrusne note (limun, grejpfrut, narandža), cvetne mirise (jorgovan, božur, freesia, jasmin), voćne note (jabuka, kruška, breskva, bobice, ananas…), ne zaboravljajući gurmanskie nota vanile i kokosa.

Izvor slike: Angelika-Angelika/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate