1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako da koristite sprej...

Kako da koristite sprej za samopotamnjivanje kao profesionalac?

26. јун 2023.

| Hana Dunđerov
Sprej za samopotamnjivanje zahteva malo veštine

Sunčanje je sada dostupno tokom cele godine, zahvaljujući samopotamnjivanju. Postoji mnogo opcija koje možete izabrati, ali, ako želite da to bude baš sprej za samopotamnjivanje – morate obratiti pažnju na pravilno nanošenje. Jer, jedino tada ćete imati zaista blistav ten bez mrlja i razmazane boje.

Kako da koristim sprej za samopotamnjivanje?

Pravo toplo i sunčano leto je konačno stiglo, a to znači i sezona plaža. Ipak, mnogi ljudi vole da na plažu stignu već preplanuli – a da ne pominjemo činjenicu da sunčevi zraci oštećuju kožu. Ako ne želite da idete u solarijum, kreme za samotamnjenje savršen su izbor za vas.

Postoje dve važne stvari koje treba uraditi pre upotrebe spreja za samopotamnjivanje: piling i hidratacija kože. Prvo je važno jer proizvodi za sunčanje boje samo gornji sloj kože. Kao rezultat toga, ako mrtve ćelije kože apsorbuju boju, velika je šansa da ćete imati fleke i nedujednačen ten. Prethodna hidratacija kože je neizostavna jer ako nam je koža suva, boja iz spreja će se jače primati pa ćemo završiti sa neželjeno tamnim tenom. Međutim, nemojte nanositi hidratantnu kremu neposredno pre upotrebe spreja za sunčanje, jer se tada sredstvo za samopotamnjivanje neće pravilno upijati.

Rešenje: uveče nanesite hidratantnu kremu na željeno područje, a zatim ujutru koristite sprej.

Kako se koristi sprej za samopotamnjivanje?

Najvažnije je da proizvod nanesete što je moguće ravnomernije. Mnogi proizvodi dolaze sa specijalno dizajniranim rukavicama koje olakšavaju nanošenje. Nijedan deo tela ne bi trebalo da dobije previše tena, ali postoji nekoliko delova tela kojima je potrebna posebna pažnja, kako bi krajnji rezultat bio dobar. Najteže je nanositi sprej na laktovima, rukama, kolenima, stopalima i pazuhu.

Samotamnjenje nije isto što i zaštita od sunca, tako da je podjednako važno koristiti kremu za sunčanje čak i ako ste preplanuli. Uvek koristite kremu za sunčanje kada izlazite napolje na kratko ili duže vreme!

Koliko često smeo da koristimo sprej za lažni ten?

Trajanje efekta proizvoda može varirati od osobe do osobe. Ali, efekat u principu ne traje jako dugo – do nekoliko dana.  Ovo vreme možemo malo produžiti uz odgovarajuću hidrataciju.

Da bi se obezbedilo ravnomerno nošenje, preporučuje se piling dva puta nedeljno!

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Cshaba Toth/iStock/GettyImagesPlus