1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Japanski manikir: Hidratacija i...

Japanski manikir: Hidratacija i lek za nokte umorne od lakiranja

05. април 2023.

| Hana Dunđerov
Duboka hidratacija noktiju koja vraća sjaj - idealno zar ne?

Svako novo lakiranje noktiju ili nadogradnja čini da naši nokti postanu krhkiji. Ako želite zdrave, a opet stilizovane nokte, zašto se ne probate japanski manikir? Ovaj dubinski tretman vraća sjaj oštećenim noktima.

Ako ste poklonik popularnog trajnog ili gel laka, vaši nokti na kraju pate. Oni se lome, cepaju ili gube snagu. Na našu sreću, postoje veoma specifični protokoli za oporavak naših ruku. Među njima je i japanski manikir.

Šta je japanski manikir?

Japanska metoda manikira obećava dubinsku hidrataciju naših noktiju. U idealnom slučaju, to radimo između dva lakiranja, polutrajnih ili lažnih noktiju kako bismo ojačali zanoktice pre novog nail arta.

Prvo, nokti se turpijaju kao kod klasičnog manikira. Onda je vreme za dubinsku negu: na sve nokte se nanosi hranljiva pasta od keratina, vitamina A i E, kao i koktel biljnih ulja. Koristeći blok za poliranje prekriven jelenskom kožom, polirate nokat ovom pastom. Na ovaj način nokat se oslobađa od nečistoća i dubinski neguje.

Ruke se zatim potapaju u sapunicu da omekšaju zanoktice.

Kada se ruke osuše i zanoktice se pomaknu unazad, nokat se polira posebnim puderom. Ovo je nešto poput pilinga nokatne ploče i pomaže u vraćanju sjaja. Rezultat je trenutan: nokti sijaju i dobijaju prirodnu ružičastu boju.

Na kraju, ključni korak u japanskom manikiru koji zatvara tretman: masaža ruku se izvodi hidratantnom kremom.

Postoje specijalni kompleti za japanski manikir, ali je moguće uraditi ga i sa proizvodima prilagođenim ovoj tehnici, koje prodaju brendovi specijalizovani za negu noktiju.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: NataliaMelnychuk/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate