1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Gotik šminka vlada u...

Gotik šminka vlada u 2024. godini, prema Met Gala

08. мај 2024.

| Miljana Momirović
Efektno ali jednostavno za ponoviti.

Met Gala zaista inspiriše efektne izglede, među kojima je i gotik šminka, jedan od najpopularnijih trendova za šminkanje u 2024. godini.

6. maja održana je Met Gala koja se može pohvaliti kodeksom oblačenja „Bašta vremena“ jer je inspirisala živopisne izglede. Ali kao prava bašta, ispod površine boje ruže ima i nešto malo tamnije. U bukvalnom smislu, govorimo o tamnim i prigušenim bojama, kakva je gotik šminka.

Šta je gotik šminka?

Gotik šminka obično uključuje tamne, dramatične elemente kao što su crni ajlajner, tamne senke za oči i ruž za usne. Često uključuje smele akcente poput dugih ili veštačkih trepavica, a ponekad čak i tanke obrve.

Kako se Zendaja našminkala za Met Gala?

Jedna od poznatih dama koja je popularizovala ovaj trend, Zendaja, na Met Gala 2024. se pojavila u potpuno gotik stilu. Glumica je nosila supertamni ruž sa usne sa sjajnom završnicom, jaku tamnocrvenu šminku za oči i upotpunila izgled tankim obrvama u stilu Klare Bou.

zendaja, gotik šminka, met gala 2024

Gotik šminka na Met Gala 2024.

„Bašta u vremenu“ je kratka priča iz 60-ih, a izložba kojoj se odaje slavlje je proslava mode iz elizabetanske ere sa vintidž komadima koji su prestari i previše krhki da bi se mogli nositi. Naravno, postoji veza između elizabetanske kulture i gotike.

ešli grejam, met gala 2024

Tokom te ere, ljudi su bili prilično fascinirani natprirodnim – šiške Ešli Grejam se uklapaju u estetiku. Frizuru je upotpunila tamnim ajlajnerom i porculanskim tenom. Paukovi pramenovi Amelije Grej Hamlin su takođe u sasvim gotik stilu, s tim da je manekenka izgled upotpunila tamnim ružem za usne u ljubičastoj boji.

met gala 2024, šminka

 

Izvor slike: Aliah Anderson/Staff/GettyImagesEntertainment, Jamie McCarthy/Staff/GettyImagesEntertainment, Dimitrios Kambouris/Staff/GettyImagesEntertainment, Marleen Moise/Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate