1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Golden hour skin: Savršena...

Golden hour skin: Savršena letnja šminka!

11. јул 2023.

| Hana Dunđerov
Kao da vam se lice presijava pri zalasku sunca

Hidratizovanija i sjajnija koža, kao da je sunce neprestano ljubi – zar ovo nije svačiji san. Golden hour skin je novi viralni trend koji vam upravo ovo omogućava. Savršena letnja šminka!

Kako je efekat zlatnog sata postao savršena letnja šminka?

Zlatni sat ili golden hour je onaj kratki savršeni trenutak kada sunce izlazi ili zalazi. To je najbolje doba dana kada je u pitanju osvetljenje. Fotografi su toga potpuno svesni i to im je jedan od omiljenih trenutaka za snimanje, ali uticaj zlatnog sata je jasan i profesionalnim šminkerima.

Taj zlatni sjaj koji dobijamo na licu baš kada sunce zalazi i kada koža uživa u eteričnom sjaju za to vreme. Ovo je bila inspiracija da se napravi savršena letnja šminka.

Zašto je golden hour savršena letnja šminka?

Potpuno osvijetljen ten kao da nas sunce neprestano ljubi upravo je ono što postiže ovaj tip šminke. Trik je da istaknete različite delove lica da biste mu dali toplinu: jagodice, oči ili usne. Ako na ove tačke nanesemo odgovarajuće kozmetičke proizvode, koža deluje preplanulo, hidratizovano i, naravno, sa onim efektom sjaja koji tako želimo.

Osim toga, ovaj trend šminkanja zaista pristaje različitim nijansama tena, a pogodan je i za noćnu kao i za dnevnu šminku.

Izvor vesti: marieclaire.es