1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Duga kosa u stilu...

Duga kosa u stilu 70-ih: Ove frizure su ponovo u trendu

22. јун 2023.

| Snežana Vranić
Duga kosa u stiu 70-ih se ponovo vraća u modu.

Neki trendovi iz prethodnih perioda se vraćaju u modu, a među njima i duga kosa u stilu 70-ih. Evo koje frizure su najpopularnije.

Duga kosa u stilu 70-ih: Trend koji ponovo osvaja

Ponovo se vraća trend duge kose u stilu 70-ih, čije su glavne karakteristike mekoća i precizan nered. U ovom stilu je kosa oblikovana da izgleda prirodno, a često su frizure imale i manje ili više definisane neravnine. Osim toga, razbarušeni stil duge kose se oblikovao tako da uokviruje lice. Naravno, strukturirani i precizni rezovi se mogu preneti i na kosu srednje dužine. Osim toga, njih možete stilizovati i sa ravnom i sa kovrdžavom kosom. Ovakve frizure su nosile i Debbie Harry.

Najpopularnije frizure 70-ih

Jedna od najpopularnijih frizura tog vremena, a koja danas odjekuje trendovima je cipal. Cipal predstavlja slojevitu frizuru sa asimetričnim efektom. Međutim, postoji nekoliko različitih tipova cipala i možete praviti neprimetnije rezove ako ne želite u potpunosti razbarušen izgled.

Druga popularna frizura iz ovog perioda je shag frizura koja je jedna od najpoznatijih. Stepenasta frizura gde stepeni počinju od šiški je bila najčešći odabir rokera. Međutim, ona je savršena za buntovne devojke.

Duga kosa u stilu 70-ih: Varijacija rezova

U ovakvim frizurama dužina i oštrina rezova čine veliku razliku. U zavisnosti od toga koliko razbarušenu frizuru želite, zavisiće i dužina reza. Na primer, pramenovi srednje dužine će dodati veći volumen kose, dok će duži pramenovi otvoriti lice. Potom, možete se odlučiti i za šiške srednje dužine koje se uklapaju sa kosom srednje dužine. Najbolje je da se u konsultaciji sa frizerom odlučite za određeni tip frizure jer će ga on prilagoditi vašem licu.

Kako da znam da li mi ova frizura dobro stoji?

Pomalo je rizično napraviti veliki broj rezova i pramenova i da onda budete razočarani frizurom. Srećom, ove frizure u suštini svima dobro stoje. Međutim, veoma je važno da je oblikujete prema obliku lica.

 

 

Dakle, nikako nemojte ove frizure raditi sami. One zahtevaju veliku preciznost iako deluju „neuredno“. Ako želite da ispratite ovaj trend, pravac kod frizera.

Izvor vesti: www.marieclaire.it

Izvor slike: Jetrel/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate