1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Dosad ste se pogrešno...

Dosad ste se pogrešno umivale, ovo je pravi način

25. март 2023.

| Hana Dunđerov
Da li znate koliko tačno treba da traje umivanje?

Već znamo da čista i negovana koža počinje redovnim umivanjem, ali kako se zaista pravilno čisti lice vodom?

Svaki supermodel i guru lepote će vam reći da je tajna blistave, zdrave kože redovno i temeljno čišćenje. A ovo počinje pranjem lica: ovaj korak je toliko važan da ga ne bi trebalo preskakati čak ni ako je jutro, a vi ste tek stigli kući. Dan uvek trena zatvoriti temeljnim umivanjem i početi opuštenijim, ali i neizostavnim čišćenjem! Ali baš kao i pranje zuba ili pranje kose, ovo takođe ima profesionalnu tehniku koja se može koristiti za postizanje najboljih i najlepših rezultata!

Prema trendovima koji se šire na TikTok-u, trebalo bi da čistimo lice nežnim pokretima masaže najmanje 60 sekundi da bismo se oslobodili nečistoća. Iako, naravno, ne morate da merite jedan minut štopericom, činjenica je da je potrebno vreme kako bi voda i sapun očistili kožu. Takođe treba da vodimo računa o tipu kože, teksturi i mehanizmima na kojima počivaju proizvodai koje koristimo. Naravno, važno je i da li se šminkamo. Ako smo prethodno naneli debeo sloj prajmera, verovatno ćemo morati da potrošimo više vremena na čišćenje. Ipak, pazite da ne preterujete: predugo pranje lica, posebno ako koristite i proizvode protiv masnoće i akni, može isušiti kožu.

Ali kako izgleda savršeno umivanje?

Da biste savršeno oprali lice, morate obratiti pažnju na nekoliko faktora – sada ćemo vam dati pet saveta kako bi vaša koža bila zaista čista i blistava!

Koristite mlaku vodu! U svakom slučaju, izbegavajte prevruću vodu, jer ona uklanja prirodni, korisni masni sloj lica i može učiniti kožu mnogo ranjivijom i osetljivijom!
Pravo sredstvo za čišćenje. Sredstvo za čišćenje lica je jedan od najvažnijih temelja vaše rutine nege lica, pa budite sigurni da  ste odabrali nežan proizvod koji odgovara vašem tipu kože.
Zaboravite na trljanje. Ne vucite i ne trljajte lice, radije ga čistite nežnim, kružnim pokretima odozdo prema gore i iznutra ka spolja. Nemojte koristiti grube sunđere i jake četke, oni mogu dugoročno oštetiti zaštitni sloj vaše kože.
Samo sa čistim peškirom! Veoma je važno da uvek koristite čist peškir ili krpu za čišćenje lica kada upijate višak vode sa lica. Najbolje je da za tu svrhu imate mekani tekstil od specijalnog antibakterijskog materijala.
Ne zaboravite na hidrataciju. Nakon čišćenja, važno je nahraniti i hidratizirati kožu, pa umivanje lica uvijek treba da prati krema koja odgovara potrebama vaše kože i doba dana.
Takođe je dobra ideja da koristite dvostruko čišćenje, koje je već duže vreme popularan trend.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Gpointstudio/gettyimagesplus