1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Boje za kosu koje...

Boje za kosu koje podmlađuju i maskiraju bore

05. април 2024.

| Miljana Momirović
Ponekad se mladoliki izgled može postići samo uz pomoć frizure.

Istina je da neke boje za kosu mogu pomoći da izgubite nekoliko godina tako što će skrenuti pažnju sa bora. Koloristi su dali odgovor o kojim farbama je reč.

Kako znakovi starenja postaju izraženiji, lice gubi prirodni sjaj, što može dovesti do toga da fine linije postanu izraženiji. Koža je sa godinama sve tanja jer njena elastičnost opada, pa je to još vidljivije.

U ovom trenutku, mnogi pribegavaju  rizičnim procedurama za lice, ali zapravo, možete pokušati sa frizurom. Boje za kosu koje podmlađuju bi mogle da zamene ozbiljne invenzivne tretmane. U nastavku pogledajte o čemu je reč.

Boje za kosu koje podmlađuju

Prema rečima kolorista, uz pomoć nekoliko tehnika farbanja, možete postići mladoliki izgled. A najvažnije je da se ne zaustavljate na monohromatskim bojama za kosu.

Kakvi pramenovi podmlađuju?

Zlatni, karamel ili medeni pramenovi u predelu lica dodaju sjaj, ističu crte lica i skreću pažnju sa dubokih bora. Takve boje za kosu će omekšati ten, vizeulno dodati punoću i toplinu kožu. Na kraju, ovo je odličan način da izgledate mlađe.

Koje boje za kosu čine da izgledate starije?

Neke nijanse plave podmlađuju, ali druge bi trebalo izbegavati, jer postoji rizik da izgledate starije. Platinasto plava boja može da izgleda dinamično i upečatljivo u vašim dvadesetim, pa čak i tridesetim godinama, ali kasnije može imati suprotan efekat.

Ako želite da izgledate mlađe, najbolje bi bilo izbegavati svetle ili platenaste nijanse. Uz to, ako prirodno nemate ovu boju kose, rizikujete da frizura ne izgleda prirodno.

Koje boje za kosu podmlađuju?

S druge strane, neke plave boje za kosu su veoma podmlađujuće i mogu izuzetno dobro da istaknu crte lica. Opredelite se za suptilne krem nijanse nekoliko nijansi svetlije od vaše prirodne boje, ili dodajte med, zlatne, karamel tonove od jagodica ka spreda. Da biste izbegli narandžaste pramenove, koristite ljubičasti šampon s vremena na vreme kako biste neutralizovali žuti pigment.

Prirodne brinete takođe mogu da eksperimentišu sa tamnoplavim tonovima ako žele. Suptilniji stil balajaža od srednje dužine do krajeva takođe podmlađuje. I, naravno, ovakvo farbanje može da sakrije nesavršenosti koje tamna kosa često akcentuje. Boja koja je previše tamna učiniće vašu kosu beživotnom i skrenuti pažnju na sve bore.

Izvor slike: Andrey Sayfutdinov/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate