1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Koja boja kose uz...

Koja boja kose uz braon oči najbolje pristaje?

04. мај 2024.

| Miljana Momirović
A koja nikako...

Istina je da su smeđe oči najčešće ali retko ko ih ume istaći.

I dok šminka može da ih učini privlačnijim, isto važi i za odabir prave boje za kosu. Pogledajte koja boja kose uz braon oči najbolje pristaje.

Koja boja kose uz braon oči najbolje pristaje?

Bilo da imate lešnik ili svetlobraon oči, okrenite se kao toplim nijansama kose, u harmoniji sa toplinom očiju. Profesionalni frizeri preporučuju medene, zlatne ili čak bež tonove koji izgledaju čarobno sa dodirima svetlosti, naročito na konturi lica. U slučaju da preferirate ujednačene boje kose, koloristi se slažu da se zadržite boju obrva za koren.

Duboke braon oči imaju prodoran izgled koji omogućava da eksperimentišete sa bojom kose. Možete da igrate na kartu kontrasta: opredelite se za veoma lagane boje kao što je pepeljastoplava sa prirodnim tamnim korenima ili, ako više volite diskretan i sofisticiran rezultat, opredelite se za balejaž  koji ističe konture lica.

Preporučuju se i tople nijanse, kao što je karamela, ali koloriste ističu da ova boja kose uz braon oči može da ih potamni, pa imajte to u vidu. Možete se zabaviti i pramenovima bez promene boje kose, ili posvetljenjem za jedan ili dva tona.

Koja boja kose uz braon oči ne pristaje?

Činjenica je da ako želite da uleođate izgled i istaknete oči, onda postoji boja kose uz braon oči koju bi bilo najbolje izbegavati.

Ako imate lešnik ili svetlobraon oči, kolorista savetuje da preskočite hladne nijanse plave jer je u prevelikom kontrastu sa toplinom očiju. Još jedno opšte pravilo je da ljubičasti i narandžasti tonovi neće izgledati previše otmeno uz smeđe oči.

 

Izvor slike: ValuaVitaly/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate