1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Boja karmina koja pristaje...

Boja karmina koja pristaje svima – bar tako tvrdi AI

05. јул 2023.

| Hana Dunđerov
Nisu bitne godine, ni boja kose

Nije bitno koje su naše godine ili boja kose: odgovaraće vam, jer to je savršen karmin. Bar tako tvrdi najnovije tehnološko čudo – Chat GPT.

U svetu lepote teško je davati kategorične izjave. Govoriti o frizuri koja najbolje pristaje ženama starijim od 50 godina ili šiškama koje najbolje pristaju devojkama sa kovrdžavom kosom je komplikovano, jer uvek postoji subjektivni faktor u očima posmatrača. Takođe, naravno, nismo svi pravljeni iz istog kalupa i svako od nas je jedinstven.

Zato kada dajemo ovakve savete, uvek se provlači jedno maleno „ali“, malo odricanje od odgovornosti u kome podsećamo da ne postoji magična formula koja dobro pristaje svima. Tražili smo odgovor na jedno od onih večnih pitanja:“koja boja karmina koja pristaje svima“. A koga biste danas pre pitali nego Chat GPT.

Boja karmina koja pristaje svima

„Kada bih morao da izaberem samo jednu boju karmina koja bi dobro stajala na svim ženama, rekao bih da je to nežno ružičasta ili nudepink nijansa.“ tvrdi veštačka inteligencija.

Izjava sa kojom se slažemo, s obzirom na lakoću integracije roze u skoro svaki tip lica, bez obzira na ton kože i kosu. Evo kako Chat GPT opravdava svoj odgovor:

To je raznovrsna nijansa koja može da dopuni različite tonove kože idobra je i za formalne i za neformalne prilike. Osim toga, prirodne ružičaste nijanse imaju tendenciju da ističu prirodnu lepotu usana, a da ne budu previše blistave.“

Da li je roza zaista boja karmina koja pristaje svima?

Ako se obratimo stručnjacima i tražimo im da potkrepe ili odbace ovu tvrdnju, uglavnom nailazimo na slaganje.

„Nude karmini su veoma laskavi jer daju veoma prirodan izgled i uvek su dobra opcija “, objasnila je Ester Carpes, profesionalna šminkerka iz Španije.

 

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: Svitlana Barsukova/iStock/GettyImagesPlus