1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Body slugging: Novi viralni...

Body slugging: Novi viralni trend nege kože tela

18. јун 2023.

| Snežana Vranić
TikTok trik koji je zaludeo internet.

TikTok je često začetnik raznih trendova, kako u modi i make up svetu, tako i na temu brige o sebi. Body slugging je upravo još jedan trend za koji je zaslužan TikTok.

Šta je Body Slugging?

Ovaj trend je nastao u Koreji i predstavlja najveću tajnu duboko hidratizovane kože, a pogodan je i za one sa najsuvljom kožom. Tehnika se sastoji od nanošenja tankog sloja vazelina nakon standardne rutine nege kože kako bi se zadržala vlaga i koža ostala hidratizovana.

Body Slugging: Kako i gde ga koristiti?

Trend ima mnogo sledbenika, a to je i razlog zašto se pojavilo više verzija ovog trenda, uključujući i one koje se tiču gubljenja kose. Body Slugging se najčešće koristi na koži lica, ali je bezbedan za korišćenje i na laktovima, kolenima, stopalima, pa čak i rukama. Osim što će vaša koža biti hidrirana, ona će dobiti i neobičan sjaj.

Našem telu je potrebna posebna nega sada kada telo često izlažemo suncu i nosimo otvorenu odeću i obuću. Da bi body slugging bio još efikasniji, započnite negu pilingom. Potom nanesite svoju omiljenu kremu za hidrataciju na lice, telo, ruke ili stopala, a na kraju nanesite vazelin. U slučaju stopala, možete obući i nazuvice kako bi proizvodi ostajali duže na koži.

@dr.farzan @Vaseline Brand Vaseline Healing Jelly All-Over Body Balm Jelly Stick is a must-have for slugging! #slugging #dryskin #vaseline #vaselinepartner ♬ Stories – Lux-Inspira

Uspešnost ove tehnike je dokazana samo velikim brojem fanova koji su ga isprobali. Ipak, ako želite da isprobate ovaj trend, najbolje bi bilo da se konsultujete sa stručnjakom poput dermatologa ili kozmetologa kako ne biste dobili alergijske reakcije na neki od sastojaka u vazelinu. Ako vaša koža može da podnese ove sastojke, što da ne? Time što ćete isprobati trik nećete izgubiti ništa, a možda ćete u ovim sunčanim danima dobiti mnogo.

Izvor vesti: www.marieclaire.gr

Izvor slike: Prostock-Studio/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate