1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Bezvremenski cvetni parfemi koji...

Bezvremenski cvetni parfemi koji mirišu kao bogata žena

06. април 2024.

| Miljana Momirović
Sa ovih 8 bočica nećete pogrešiti.

Zaboravite na veštačke mirise ruže jer ovi cvetni parfemi mirišu tako opojno da će privući bezbroj komplimenata.

Da, cvetni parfemi u 2024. godini su potpuno nosivi. To su sveži mirisi koji prijaju svakom nosu. Oh, i tako su dugotrajni. Jedinstveni i privlačni gotovo svima, ovi parfemi su oni klasici koje ćete poželeti da kupujete iznova i iznova.

U nastavku pogledajte najbolje od najboljeg.

Bezvremenski cvetni parfemi

Byredo Rose of No Man’s Land

Mirisne note: latice turske ruže, malina, ružičasti biber, beli amber, drvo papirusa.

Za ovaj parfem kažu da je tradicionalan cvetni parfem ali na moderan i luksuzan način. Nije puderast, niti jak na bilo koji način. Miriše na ružu ali je takođe svež i čist.

Chloé Naturelle

Mirisne note: cedrat, organska ruža, neroli, kedar, mimoza.

Cvetni parfemi često imaju karakterističan ali ono što ovaj parfem izdvaja od drugih je njihova izrazita jedinstvenost. Jak je i dugotrajan na način koji vas dame upitale na ulici koji parfem koristite. Od svih Chloé parfema, Naturelle je najsimpatičniji. Iako je miris na bazi ruže, manje miriše na latice, a mnogo više na zelene, hrskave stabljike. Uz dodatak nerolija, prozračan je na prolećni način, dok su drvenaste donje note ono što ga održava na koži satima i satima, a da ne ispari.

Cvetni parfemi: Diptyque Fleur de Peau

Mirisne note: mošus, iris, amber, ružičasti biber u zrnu.

Šampion puderastog, jedinstvenog mirisa irisa. Ako nikada ranije niste osetili miris irisa, možda biste to smatrali marmitskom notom – dok je jedni vole, drugi mrze. Kada su u pitanju otmeni cvetni parfemi, iris je čist favorit. Puderast je ali ima čistoću po kojoj se jedinstveno razlikuje od ostalih cvetnih mirisa. Sa dodatkom mošusa i ambra, ovaj parfem postaje cvet koji svi traže zbog oblaka luksuza koji ostavlja za sobom.

Gucci Flora Gorgeous Gardenia

Mirisne note: bela gardenija, jasmin, cvet kruške, smeđi šećer.

Zaboravite sve što mislite da znate o cvetnim parfemima koji su nežni jer ovaj parfem ima slatkast i pruža pravi voćni ugođaj. Ono što je toliko savršeno u vezi sa ovim mirisom je to je velikoj većini prijatan. U stvari, teško da nekome nije privlačan jer miriše tako skupo.

Cvetni parfemi: Lancôme La Vie Est Belle

Mirisne note: kruška, kupina, iris, cveta narandže, jasmin, pačuli.

Malo je parfema koji su odmah prepoznatljivi kao Lancôme La Vie Est Belle. U sebi ima taj đavolski cvetni punč zbog čega jeste jedan od favorita. Dubok je, moćan i traje celu noć.

Maison Francis Kurkdjian L’eau À La Rose

Mirisne note: mošus, božur, ruža Centifolia, ruža Damascena, liči.

Napravljen od dve vrste ruže, Centifolia i Damescena, pretpostavili biste da je ovaj parfem opojan i da je teško pobeći od njega, ali to ne može biti dalje od istine. Sočan je i neosporno lagan i prozračan. Osim toga, lepi se za kožu i stapa se sa njom na način na koji se mirisi ruže obično bore.

Dior Miss Dior

Mirisne note: đurđevak, akord božura, iris, ruža, mošus, vanilija, benzoin, mahune tonke, sandalovina.

Miss Dior je verovatno najnošeniji parfem u mojoj grupi prijatelja. Iako je tehnički cvetni, takođe je sladak, kremast i poput kože, na način koji vas jednostavno poziva. Ovaj cvetni parfem savladava umetnost da bude dovoljno univerzalan tako da ga je nemoguće ne voleti i dovoljno jedinstven da je zagarantovano dobiti bar kompliment ili dva.

Cvetni parfemi: Narciso Rodriguez Musc Noir For Her

Mirisne note: šljiva, heliotrop, mošus, akord kože semiša.

Omiljen otmenim Francuskinjama, ovaj cvetni parfem dominira na TikTk-u. Veran pariskom stilu, ovaj parfem odiše opuštenom elegancijom. Sa akordom mošusa i semiša kože, sasvim je dovoljno da dobro mirišete, dok je cvetni dodatak heliotropa dovoljno jedinstven da obezbedi prvi nagoveštaj intrige.

 

Izvor slike: LightFieldStudios/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate