1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Ručak na brzinu: Hrskave...

Ručak na brzinu: Hrskave pljeskavice od bundeve

23. januar 2023.

| Miljana Momirović
Neće vam biti potrebno više od 20ak minuta, a tako su ukusne!

Možda ste isprobali čuvene pljeskavice od krompira ali vredi probati i ove hrskave pljeskavice od bundeve. Njihov specijalan ukus i dodatan izvor vitamina koji sadrže raspametiće vaša čula. Uz sve to – prave se za samo 20 minuta.

Ručak za 20 minuta: hrskave pljeskavice od bundeve

Ako niste bundevi dali šansu, trebali biste jer zaista vredi! Ovo tvrdo veliko povrće je pomalo naporno za čišćenje ali pečenjem dobija neverovatan bogat i sladak ukus. Pljeskavice od bundeve možete peći u tiganju, ali i u rerni na papiru za pečenje ukoliko želite zdraviju varijantu.

Sastojci za hrskave pljeskavice od bundeve

  • 1/2 srednje rendanog crnog luka
  • 6 šolja rendane bundeve (koristite krupniju stranu rende)
  • 1 kašika praška za pecivo
  • so i biber
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje mekog brašna
  • 3 kašike fino izblendanih ovsenih pahuljica
  • 2-3 kašičice sveže žalfije
  • biljno ulje za prženje

Priprema hrskavih pljeskavica

  1. Rendani luk ostavite da pusti vodu dok pripremate ostale sastojke. Kada se dobro ocedi, uz pomoć kuhinjskog ubrusa iscedite preostalu vodu.
  2. U većoj činiji pomešajte luk sa rendanom bundevom, dodajte so, biber, prašak za pecivo i žalfiju. Zatim dodajte i ovas i brašno. Na kraju sve lagano sjedinite sa umućenim jajima.
  3. Zagrejte veći tiganj do srednje toplote, a zatim dodajte ulje. Umesto velikih, oblikujte manje i tanke pljeskavice – ovako će biti još hrskavije.
  4. Pljeskavice od bundeve servirajte uz kiselu pavlaku ili grčki jogurt. Prijatno!

Dodatan savet za serviranje

Ukoliko imate malo više vremena u kuhinji, pljeskavice od bundeve možete servirati i kao hamburger. Umestite testo za lepinje i pre pečenja ga rasecite kao što je prikazano na fotografiji. U sredinu stavite indijski orah koji će da posluži kao peteljka od bundeve.

Nakon što se ispeče i prohladi, rasecite lepinju i namažite kiselu pavlaku ili grčki jogurt. Dodajte povrće po želji i vašu pljeskavicu od bundeve.


 

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: A_Lein/GettyImagesPlus