Lazanje od tikvica bez glutena: Ukusan i zdrav recept
Lazanje od tikvica bez glutena su recept kojji morate da probate!
25. mart 2023.
| Aleksandra DudvarskiZa svakoga čorba od spanaća znači nešto drugačije: za nekoga je to trauma iz detinjstva, zatim hrana u koju su se kasnije zaljubili, za nekoga večna i nepobitna ljubav. Kakav god odnos da imamo sa njim, svakako će nam trebati dobar recept.
Varivo od spanaća možete da kuvate tokom cele godine, na sreću nije vezan za godišnje doba ili za određeni mesec. Naravno, u proleće i leto može da se pravi i sa svežim listovima, što može da izazove još veću radost, mada se mora napomenuti da nema problema sa kvalitetnim smrznutim povrćem. Mi vam u nastavku predstavljamo ukusnu kremastu čorbu koja se priprema brzo i jednostavno.
Sastojci
450 g smrznutog spanaća ili 800-900 g svežeg spanaća
5 čenova belog luka
50 g maslca
500 ml mleka
200 ml pavlake za kuvanje (sa minimalno 20% mlečne masti)
2 kašike suncokretovog ili maslinovog ulja
3 kašike finog brašna (ili 5 kašika pirinčanog brašna)
1 kašičica belog bibera
so prema ukusu
200 ml voda
5 srednjih komada krompir (kao prilog, oljušten, isečen na kockice, kuvan dok ne omekša u malo posoljenoj vodi)
Priprema:
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Wiktory/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Lazanje od tikvica bez glutena su recept kojji morate da probate!
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...