1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Napravite sami krem brule...

Napravite sami krem brule kod kuće!

22. март 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Svako može da ga napravi, to je veoma jednostavan i elegantan desert. Pečenje krem brulea je takođe mnogo jeftinije nego što mislite. Sadrži sve sirovine koje se mogu  kupiti po povoljnim cenama...

Ne morate čak ni da budete poslastičar da biste napravili krem brule, lakše je nego što mislite.

Bilo da je u pitanju zabava, porodični ručak ili samo nešto zaista ukusno, krem brule savršeno zadovoljava ove potrebe. Sve što vam treba su pristupačni sastojci : jaja, šećer i pavlaka za kuvanje. Štaviše, nije samo jeftin, već je i jednostavan za izradu.

Jedini element zbog kojeg se osećamo nelagodno je karamelizacija vrha krem brulea. Ali ni to nije tako komplikovano, i mnogo je zabavnije nego što mislite u početku. (Naravno, možete lako pripremiti karamel na vrh krem brulea u šerpi na šporetu bez problema.)

Šta vam je potrebno da ispečete krem brule kod kuće?

 

Sastojci za krem brule (4 porcije)
450 ml pavlake za kuvanje
6 kašika granuliranog šećera
½ mahune vanile presečene na pola ili jedna kašičica vanila ekstrakta
4 velika žumanca
granulirani šećer za karamel

Priprema:


  1. Pomešajte pavlaku, šećer i vanilu u posudi za mešanje. Zagrejati, ali ne do ključanja. Dok se smesa ne zagreje, umutite žumanca penasto mikserom.
  2. Zagrejanu kremu umešajte u žumanca.
  3. Kremu sipajte u vatrostalne činije kroz filter sa finim rupicama.
  4. Poslažite u pleh i sipajte vodu do polovine činijica. Pecite una 180 stepeni 30 minuta. Ostavite krem brule da se ohladi najmanje sat vremena pre nego štoga stavite u frižider.
  5. Pre serviranja pripremite karamel na vrhu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The French American Bakery (@thefrenchamericanbakery)


Kako napraviti karamel koricu?

Pospijte gotov krem brule šećerom tako da prekrije vrh. Kuvarskim štapnim upaljačem (bakljom) zapalite šećer sve dok se ne mali mehurići i karamela ne dobije zlatno smeđu boju.

Ali možete pripremiti karamel i na šporetu. Da biste to uradili, istopite šećer u šerpi, a zatim ga pospite na vrh krem brulea. Ali imajte na umu da će na ovaj način sloj karamele biti malo tanji u odnosu na to da koristimo kuvarski upaljač.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: wanessa-p/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate