Lazanje od tikvica bez glutena: Ukusan i zdrav recept
Lazanje od tikvica bez glutena su recept kojji morate da probate!
23. februar 2023.
| Snežana VranićEnčilada je jedno od najtipičnijih meksičkih jela. Jednom kada ih probate, sigurno ćete poželeti često da je pravite. Meksička enčilada sa piletinom je posebna preukusna vrsta ovog jela.
Enčilada se sastoji od punjenih kukuruznih tortilja prelivenih bogatim sosom. Ona se može puniti raznovrsnim svežim sastojcima, uključujući meso, sireve, pasulj, krompir, povrće ili kombinaciju svega navedenog. Ukratko, za ovaj recept je potrebno napuniti enčiladu iseckanom piletinom pavlakom i sirom. Potom je preliti pikantnim paradajz sosom i obilno je zasuti sirom. Vreme pripreme je oko 30 minuta.
Zbog jednostavnosti, u ovom receptu su korišćene tortilje kupljene u prodavnici. Naravno ako želite, vi možete napraviti i domaće tortilje. Recept je brz, praktičan i hrana će vas sigurno zasititi.
Pikantni paradajz sos:
Ostali sastojci:
View this post on Instagram
Vaša meksička enčilada sa piletinom je gotova i spremna da uživate u njoj. Služi se topla sa pavlakom ili čili sosom. Prijatno!
Snežana Vranić je autorka koja vrlo rado istražuje teme zdravlja i gastronomije, što je prešlo i u njen profesionalni angažman. Međutim, njeno polje interesovanja obuhvataju i teme povezane sa astrologijom, kao i razumevanjem međuljudskih odnosa. Snežana je aktivan autor i na portalu lepotaizdravlje.rs.
Izvor vesti: www.marieclaire.hu
Izvor slike: thesomegirl/GettyImagesPlus
Lazanje od tikvica bez glutena su recept kojji morate da probate!
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...